U19: Výhra na půdě Zlína | SK Slavia Praha
Více

U19: Výhra na půdě Zlína

ZLÍN - Předposlední zápas na půdě soupeře v letošním ročníku dorostenecké ligy hrála Slavia na hřišti Zlína, který stále bojuje o záchranu v soutěži. Sešívaní dovezli do Prahy tři body za výhru 3:1, dvě branky vstřelil Marco Lauricella, jednu trefu zařídil kapitán Pavel Bucha.
První poločas Slavia na hřišti dominovala, měla více ze hry a dostávala se do příležitostí, domácí si však také vytvořili několik nadějných možností.

Sešívaní šli brzy do vedení. Po rychlé kombinaci na levé straně posunul Michael Hönig míč na Pavla Buchu, který pronikl do vápna a křížnou střelou otevřel skóre zápasu.

O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno. Zlín se dostal do rychlého protiútoku, první zakončení domácích brankář Daniel Toman vyrazil, míč se však ještě vrátil na nohu útočícímu hráči, který zakončoval mimo branku. Další velkou šanci měla Slavia, po pravém křídle unikl Jan Vejvar, poté hledal na zadní tyči Daniela Krejdla, kterému ve skluzu chyběli centimetry, aby míč uklidil do odkryté branky.

Ve 21. minutě rozehrával Zlín přímý kop z nadějné pozice, jeho rozehrávku si vzal na starost Nečas, svou střelu namířil do horního rohu branky, Daniel Toman však jeho pokus dobrým zákrokem vyrazil na roh. V 34. minutě měl Martin Nečas další zajímavou příležitost, své zakončení však nasměroval nad.

Druhý gól vstřelili dorostenci Slavie těsně před poločasovou přestávkou. Trefa to byla opravdu povedená! Po sérii několika krátkých přihrávek ve středu hřiště vysunul Pavel Bucha na pravém křídle Jana Vejvara, který přihrál do vápna na Daniela Krejdla, ten svou přihrávkou našel na zadní tyči přesně Marca Lauricellu, který dovršil pohlednou akci sešívaných - 2:0!

Domácí snížili v 53. minutě. Centr z pravé strany uklidil k tyči Patrik Červenka.

Slavia odpověděla nejlepším možným způsobem. Po standardní situaci Zlína vyhrál důležitý souboj o odražený míč Pavel Bucha a sešívaní postupovali tři na jednoho bránícího hráče. Míč zatáhl do vápna Jan Vejvar, kde přihrál na Marca Lauricellu, který přidal svůj druhý gól v zápase a sedmnáctý v této sezoně.

V 74. minutě postupoval sám na brankáře útočící hráč Zlína, kterého zastavil faulem Filip Vyskočil a za svůj faul viděl červenou kartu. Slavia tak dohrávala utkání v deseti. I tak měla o minutu později velkou šanci na další branku. Ve vápně byl faulovaný Jan Vejvar a Slavia kopala pokutový kop, Marco Lauricella však z penaltového puntíku branku přestřelil.

Domácí se snažili dostat do tlaku, Slavia však byla z rychlých protiútoků hodně nebezpečná. V závěru už další branka nepadla, Slavia porazila Zlín 3:1!

Zápas hodnotil trenér Pavel Trávník:
„Utkání se nám herně povedlo, dobře jsme kombinovali, směrem dopředu jsme byli hodně nebezpeční a vstřelili jsme tři pěkné branky. Závěr utkání jsme si zkomplikovali vyloučením, ale kluci to zvládli a s hrou v oslabení si dobře poradili,“ řekl trenér dorostu U19.

Další zápas čeká dorostence 27. 5. od 11:00 na na domácí půdě proti Jihlavě.

FASTAV Zlín - SK Slavia Praha 1:3 (0:2)
Branky: 53. Červenka - 45. a 56. M. Lauricella, 9. Bucha
ČK: 74. Vyskočil
Sestava: Toman - Schneider, Vyskočil, Stropek, Pek - Bucha, Beňo - Vejvar (87. Havránek), Hönig (90. Kovařík), Krejdl - M. Lauricella (78. Novák)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články