Slávisté v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentacích

PRAHA - Po konci ligového ročníku si devět hráčů Slavie plní reprezentační povinnosti. V nominaci trenéra Karla Jarolíma bylo hned pět hráčů Slavie. Jako tradičně se k reprezentačním výběrům svých zemí připojili Michael Ngadeu a Simon Deli.
V základní sestavě A týmu České republiky nastoupila dvojice Jaromír Zmrhal a Tomáš Souček. První jmenovaný se postavil na post levého záložníka, druhý pak hrál ve středu záložní řady. Jaromír Zmrhal odehrál 77 minut, v prvním poločase byl u povedené akce národního týmu, po přihrávce odchovance Slavie zakončoval Patrik Schick do tyče. Tomáš Souček pak sám orazítkoval brankovou konstrukci, po dobré akci středem vystřelil z hranice vápna svou slabší levou nohou, brankáře Courtoise zachránila tyč.

Jiří Pavlenka přišel do hry v 33. minutě, kdy nahradil zraněného Tomáše Vaclíka. V brance si počínal na výbornou, skvělý zákrok si připsal proti druhému nejlepšímu střelci uplynulého ročníku anglické Premier League Romelu Lukakuovi. V 64. minutě nastoupil do střetnutí nejlepší střelec české nejvyšší soutěže Milan Škoda. A byl to právě kanonýr Slavie, kdo narazil míč Tomáši Součkovi před jeho střelou do tyče. Na lavičce náhradníků byla pak do hry připravena čerstvá posila Slavie Jakub Jugas.

Michael Lüftner, který přestupuje do FC Kodaň, je v těchto dnech na soustředění U21 v Rakousku před mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let. Na soustředění je i Zdeněk Linhart, který na jaře hostoval v Příbrami. V pondělním přípravném zápase porazili Češi v přátelském utkání Ázerbajdžán 5:0, do hry zasáhl pouze Linhart, který odehrál celý druhý poločas. Ve čtvrtek si český tým zahraje odvetu s tím samým soupeřem. Lvíčata čekají ve skupině ME 18. června Německo, 21. června Itálie a 24. června Dánsko.

Tréninkový kemp před ME začal i slovenské U21, v širší nominaci je i Jaroslav Mihalík, který na jaře hostoval v Cracovii Krakov. Slovenští mladíci odehrají v pátek 9. června přátelský zápas s ŠKM Liptovským Hrádkom, poté už odcestují na ME a ve skupině je prověří domácí Polsko, Anglie a Švédsko.

Per-Egil Flo se dostal do nominace norské reprezentace po dvou a půl letech, v sobotu se Norsko potká v kvalifikaci mistrovství světa na domácí půdě s Českou republikou.

Pobřeží slonoviny, v jehož dresu nastupuje stoper Simon Deli, odehrálo za poslední týden už dva zápasy. Nejprve 31. května v přátelském utkání s Beninem hraném doma v Abidjanu remizovalo 1:1 a Deli do utkání nezasáhnul. Z nedělního přátelského duelu s Nizozemskem v Rotterdamu si pak „Sloni“ odnesli debakl, prohře 0:5 nezabránil ani Deli, který si připsal plný počet minut. Reprezentaci Pobřeží slonoviny čeká 10. června první zápas kvalifikace Poháru afrických národů, v domácím prostředí v Bouaké přivítají tým Guiney.

Michael Ngadeu se hned po mistrovských oslavách připojil ke kamerunské reprezentaci. „Nezkrotní lvi“ sehrají 10. června kvalifikační utkání Poháru afrických národů s Marokem v Yaoundé a poté se ve Španělsku 13. června v přátelském zápase utkají se Kolumbií. Následně Kamerunce coby mistra Afriky čeká Konfederační pohár v Rusku. Ve své skupině se střetnou 18. června s Chile, 22. června s Austrálií a 25. června s Německem.

První poločas odchytal v brance českého národního týmu U20 proti Kypru U21 Martin Otáhal. Český výběr utkání vyhrál 1:0.

Český tým U19 se připravuje na nadcházející ME hráčů do devatenácti let. Ve výběru trenéra Suchopárka je Libor Holík. Na turnaji v Toulonu se zatím českým mladíkům daří výborně, první dva zápasy se Skotskem a Indonésií skončily výhrou českých barev. V obou střetnutích navíc Libor Holík odehrál plnou porci minut. V úterý od 19:30 hraje ČR U19 proti Brazílii.

David Beňo a Karel Schneider budou reprezentovat v dresu českého týmu do osmnácti let. Ten čeká ve středu od 17:00 přípravný duel se Slovinskem.

Hned sedm hráčů se dostalo do nominace ČR U16. Oba brankáři v českém výběru jsou ze Slavie, hájit branku budou Jakub Markovič a Vítězslav Jaroš. Dalšími hráči v nominaci jsou Tomáš Vincour, Alexandr Bárta, David Eichler, Jan Žambůrek a Ladislav Krobot.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články