SKSU9: Velký triumf na turnaji ve Vídni | SK Slavia Praha
Více

SKSU9: Velký triumf na turnaji ve Vídni

VÍDEŇ - Velkého úspěchu v konkurenci špičkových týmů evropského fotbalu dosáhla přípravka Slavie v kategorii U9. Sešívaní za sebou nechali slavné týmy jako je Juventus Turín, AC Milán, Bayern Mnichov nebo Feyenoord Rotterdam. „Ještě teď mi pořádně nedochází, co se klukům povedlo. Vyhrát velmi silně obsazený turnaj ve Vídni na hlavním stadionu Rapidu Vídeň Allianz Stadion, myslím si, že je to jeden z velmi skvělých počinů slávistické přípravky," řekl trenér týmu U9 David Pilař.

Základní skupina:

Feyenoord Rotterdam – SK Slavia Praha 1:1 (Čížek)
Sk Sturm Graz – SK Slavia Praha 0:0
Herta BSC – SK Slavia Praha 1:1 (Čížek)
AC Milan – SK Slavia Praha 1:1 (Potměšil)
SK Rapid Wien – SK Slavia Praha 1:2 (Polák, Potměšil)

„Ve skupině jsme žádný zápas neprohráli, ale měli jsme také samé remízy, a to s týmy Feyenoord Rotterdam, SK Sturm Graz, Herta BSC Berlin a AC Milan. V posledních dvou zápasech jsme proto museli získat alespoň čtyři body (AC Milan a SK Rapid Vídeň), což se nám naštěstí povedlo a znamenalo to postup mezi nejlepších osm týmů turnaje.“ byl s postupem spokojen trenér David Pilař.

Čtvrtfinále:

Bayern Mnichov – SK Slavia Praha 1:2 (Kadlček, Čížek)

„Ve čtvrtfinále byl naším soupeřem slavný Bayern Mnichov, který vyhrál skupinu B při skóre 13:2. Z nás už spadla ta křeč z posledního zápasu, který kluci museli vyhrát, abychom postoupili, a proti Bayernu to byl jiný tým, který měl dobrý pohyb a dopředu jsme byli vcelku dosti aktivní a aktivita znamenala vítězství 2:1,“ pochválil výkon svého týmu David Pilař.

Semifinále:

Hertha BSC – SK Slavia Praha 1:2 (2x Čížek) 

„V semifinále byla naším soupeřem Hertha BSC Berlin, která podle mě patřila k favoritům celého turnaje. Byl to už druhý zápas vzájemný zápas, potkali jsme se v základní skupině, kde naše první klání skončilo remízou 1:1 a podařilo se nám jako jedinému týmu dát Hertě gól. Toto semifinále bylo z naší stránky opět hodně aktivní a také se nám dařilo eliminovat dva nejlepší hráče Herthy. Podařilo se nám zvítězit 2:1 a postoupit do finále celého turnaje!“ pochválil trenér své svěřence.

Finále:

Juventus Turín - Slavia Praha 0:1 (Horváth)

„Zde nám byl soupeřem Juventus Turín. Finále bylo už trochu opatrnější z obou stran, nikdo moc nechtěl udělat chybu, ale pak se oba dva týmy odvážily hrát aktivněji a hrálo se nahoru-dolů. Nás opět podržel velmi dobrým výkonem brankář a měli jsme aktivní napadání rozehry Juventusu, které se nám vyplatilo. Patrik Horváth vystihl rozehrávku brankáře a dal vedoucí a také rozhodující gól celého finále, který padl asi dvě minuty před koncem. Pak měl ještě Juventus dvě šance, ale my jsme je vždy společně s gólmanem vyřešili a mohli jsme finále rozhodnout druhou brankou což se nám bohužel nepodařilo. Ale vítězství už patřilo týmu SKSU9,“ neskrýval oprávněnou radost David Pilař.

„Velký dík patří pořadatelům turnaje, vše bylo perfektně zorganizováno. Jak bydlení na hotelu, tak harmonogram turnaje, který klapl na jedničku a velký zážitek pro všechny bylo to, že jsme mohli hrát na stadionu Rapidu Vídeň Allianz Stadion. A také hlavně všem klukům, kteří se turnaje zúčastnili a ukázali, že se dá hrát vyrovnaně s nejlepšími týmy Evropy v přípravkových kategoriích. Nesmím zapomenout ani na rodiče a jejich podporu na turnaji,“ zhodnotil povedený víkend David Pilař.

SK Slavia Praha děkuje týmu U9 za skvělou reprezentaci klubu a gratuluje k obrovskému úspěchu!

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články