Spolu jsme mistři! U13, U14, 15, ženy i muži | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme mistři! U13, U14, 15, ženy i muži

PRAHA/EDEN – O uplynulém víkendu finišovaly žákovské soutěže. Poslední kolo ligy starších žáků v kategoriích U15 a U14 mělo na programu derby mezi Slavií a Spartou. Sešívaní v obou kategoriích derby vyhráli, tým U15 tak potvrdil naprostou dominanci v soutěži U15, U14 si výhrou zajistil prvenství ve své soutěži.

U15: Sladká tečka na závěr

Tým U15 si první místo zajistil již před čtrnácti dny. I v zápasech, ve kterých měli svěřenci trenéra Petra Karocha už titul jistý, ukazovali, proč titul patří právě do Edenu. Všechny tři zápasy hráči Slavie vyhráli. V posledním ligové kole navíc porazili Spartu! O výhře 1:0 rozhodl po přihrávce ze strany z kopačky Františka Matyse Adam Toula. Slavia U15 vyhrála Českou ligu žáků s náskokem třinácti bodů na druhé Teplice a sedmnácti bodů na třetí Spartu!


SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branky:
Toula
Sestava: Surovčík Matys, Lytvyn, Štětka, Hájek Starý, Hroník, Kopáček (65. Štěpnička) Douděra, Toula, Kulhavý (58. Hrubeš)

Výhru hodnotil trenér
Petr Karoch:
„Derby dopadlo lépe výsledkově než předvedenou hrou. Po rozpačitém začátku jsme začali více tvořit hru a výsledkem byla úvodní a nakonec i jediná branka zápasu. Dosáhl jí Adam Toula dorážkou přízemního centru zprava od Františka Matyse. Druhá část první půle mnoho fotbalového nepřinesla. Hodně se bojovalo a míč strávil hodně času nad hlavami hráčů. Druhý poločas byl z naší strany mnohem kvalitnější. Měli jsme herní převahu. Byla vidět snaha o kombinační fotbal. Vyložených šancí jsme si ale příliš nevytvořili. Skóre se již nezměnilo.“

O pomyslnou korunu krále České republiky v kategorii U15 se Slavia utká ve středu 14. 6. od 12:15 s vítězem moravské části žákovské soutěže Baníkem Ostrava, zápas se hraje na hřišti Aritmy Praha.


Dramatický závěr soutěže přinesl souboj o titul mistra U14. V něm Slavia na dálku soutěžila o titul s Hradcem Králové. Sešívaní potřebovali v posledním zápase se Spartou získat alespoň bod, aby mohli slavit prvenství. Slavia nenechala nic náhodě a Spartu porazila 2:1 díky gólům Matěje Náprstka a Milana Šimoníka!

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (1:1)
Branky:
Náprstek, Šimoník
Sestava: Vágner – Prebsl, Náprstek (61. Kordiak), Behenský, Brejcha, König, Šimoník, Veliký (52. Váňa), Višinský (36. Horský), Langhamer, Málek

Také výběr U14 čeká souboj o prvenství v rámci celé republiky. Zápas se hraje také ve středu 14. 6. na hřišti Aritmy Praha, výkop je v 10:15. Soupeřem bude tentokrát Sigma Olomouc.

U13: Třetí žákovský titul pro Slavii

Také v kategorii U13 vyhrála svou soutěž Slavia s velkým náskokem. Sešívaní získali o devět bodů více než druhé České Budějovice a o jedenáct více než třetí Sparta. Do České ligy žáků nastupoval kromě týmu U13 trenéra Ondřeje Jury také tým U12 pod vedením trenéra Martina Hladíka.

U12: Slavia na čtvrtém místě

V nejmladší žákovské kategorii U12 obsadila Slavia čtvrté místo. Do velkého počtu utkání zasáhli také hráči mladší kategorie U11, pro které byla střetnutí proti starším soupeřům cennou zkušeností do budoucna.

Po A-týmu mužů a žen tedy přidaly další tituly tři žákovské týmy. Všem týmum gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci!

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články