Výhra v přípravě je motivací do další práce, říká trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Výhra v přípravě je motivací do další práce, říká trenér Šilhavý

PRAHA/STŘÍŽKOV - Slavia má za sebou úvodní utkání letní přípravy. Trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý po zápase prozradil, jak se mu líbil výkon posily Jakuba Jugase nebo testovaného Ruslana Rotaně.
Slavia v prvním letním utkání zvítězila nad Viktorkou Žižkov 2:1. „V přípravě není výsledek až tak rozhodující, ale vždy je to motivace do další práce,“ těšilo trenéra Jaroslava Šilhavého.

Ten vyslal na hřiště nové tváře. „Tým ještě není úplný, tak dostali šanci kluci, co s námi teď trénují a co přišli z dorostu. Myslím, že to byl dobrý zápas, který splnil svůj účel. Měli jsme ale více šancí přidat další branky. Viktorka vystřídala dvě jedenáctky, my jsme tolik hráčů neměli,“ dodal.

Chyběli mu například Mešanovič a Švento. „Příští týden už by se měli standardně zapojit. Navíc se nám vrátí reprezentanti. Pak budeme čekat, jak se bude dařit jednadvacítkám, a také na Michaela Ngadeu, který hraje Konfederační pohár,“ objasnil trenér.

Zraněné koleno má nová posila Jakub Hromada. „Myslím, že to ještě bude chvíli trvat, ale byl jsem ubezpečen, že to není tak zásadní zranění, aby se nemohl k týmu připojit v dohledné době,“ prozradil Jaroslav Šilhavý.

Na hřišti se naopak s kapitánskou páskou představil stoper Jakub Jugas. „Bude muset něco přidat do kasy,“ usmál se trenér a zhodnotil jeho výkon: „Hrál velmi dobře, znám ho jako charakter, proto jsme si ho vybrali.“

Na testech je ve Slavii Ruslan Rotaň. „Ruslan je zkušený hráč, vidíte na něm, že co udělá, má hlavu a patu. V zápase to potvrdil, je na něm znát klid, zkušenost. Je to dobrý hráč, ale je tu zatím týden na zkoušce. Teď se budeme bavit s ním a s vedením, jak to bude,“ vysvětlil trenér Šilhavý.

Otazníky jsou stále kolem gólmana Jiřího Pavlenky a jeho případného odchodu do zahraničí. „Jirka má ještě volno, měl by nastoupit v pondělí. Jednání probíhají, ale nejsem schopen říct, jaký je stav,“ dodal.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články