Rezerva přehrála Střížkov | SK Slavia Praha
Více

Rezerva přehrála Střížkov

V předehrávaném 33. kole ČFL porazila slávistická juniorka Střížkov 3:0. Prakticky po celý zápas se hrál rychlý a útočný fotbal. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl však v obraně. Zatímco naši hráči bránili především v první půli poměrně dobře, soupeřova defenzíva byla někdy až moc lehce prostupná.
V předehrávaném 33. kole ČFL porazila slávistická juniorka Střížkov 3:0. Prakticky po celý zápas se hrál rychlý a útočný fotbal. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl však v obraně. Zatímco naši hráči bránili především v první půli poměrně dobře, soupeřova defenzíva byla někdy až příliš prostupná.

První gól přišel ve 22. minutě. Kalivoda rozehrával standardní situaci a jeho centr zapadl k překvapení všech přímo do brány. Velký podíl na brance měl i Kratochvíl, který svým pohybem v pokutovém území znemožnil gólmanu Kovářovi reagovat. V 25. mohl srovnat po Chlebkově centru Látal, ale jeho hlavička byla příliš slabá. Druhá branka padla po chybě hostujícího Dudy, jenž se na kraji vlastního pokutového území nechal obrat o balón Kalivodou. Krajní záložník pak předal míč volnému Bálkovi a ten obstřelil Kováře. Ve 41. skórovali slávisté potřetí. Sláma našel ve vápně Bálka a náš útočník přidal svou druhou trefu. O minutu později si oba fotbalisté role vyměnili, ovšem Sláma mířil z ideální pozici přímo do brankáře.

Druhý poločas začal zraněním Hašlera, který musel opustit hřiště na nosítkách. To však na dalším výkonu Slavie nebylo znát a opět se dostala do několika gólových šancí. Jednu z nich promarnil v 51. po Bálkově centru Kotrba, když zhruba ze značky pokutového kopu trefil pouze Kováře. V 62. mohli hosté alespoň snížit, ale umístěný hlavičkový pokus Šimka lapil Kozáčik. V 72. vysunul Kotrba Kratochvíla, slávistický obránce si sice obešel jednoho z protivníků, gólový účet utkání však už rozšířit nedokázal.

„Utkání bylo především v prvním poločase velice kvalitní. Jsem spokojený. Nad těžkým soupeřem jsme dokázali jasně zvítězit tříbrankovým rozdílem. Navíc jsme řadu dalších příležitostí nevyužili,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

„Utkání rozhodly tři góly v prvním poločase, i když při tom prvním z trestňáku jsme měli trochu štěstí,“ popisoval klíčové okamžiky střetnutí Vladimír Bálek. „Vzápětí jsme vstřelili druhou branku a soupeř se položil. A po třetí už byl klid,“ dodal s úsměvem střelec dvou gólů.

Slavia B – Střížkov 3:0 (3:0)
Branky: 22. Kalivoda, 28. a 41. Bálek
Sestava Slavie: Kozáčik – Milan Zachariáš, Suchopárek, P. Novotný (41. Kotrba), Nachtman – Sláma, Kratochvíl, Stibůrek, Kalivoda (78. Dubský) – Bálek, Hašler (52. Lexa)
Sestava Střížkova: Kovář – Duda, Pařízek, P. Macháček, Burda – Chlebek, R. Macháček, Látal (46. Málek), Stejskal (78. Sechovec) – Bartolšič (62. Bartejs), Šimek
ŽK: 21. Duda
Diváků: 150

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články