Věříme v pomoc našich skvělých fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Věříme v pomoc našich skvělých fanoušků

PRAHA/EDEN - Už ve středu čeká Slavii odveta play-off Ligy mistrů proti kyperskému APOELU. Trenér Jaroslav Šilhavý a Josef Hušbauer věří, že se nepříznivý stav povede zvrátit: „Výsledek 0:2 není lichotivý, ale zase to není takový rozdíl, jaký bychom nemohli dohnat," říká Jaroslav Šilhavý.
Sešívané v předchozích utkáních trápila střelecká produktivita: „O střelecké produktivitě se bavíme, víme, že gólů nedáváme tolik jako minulou sezonu. Těžko říct, jestli existuje recept na zlepšení. Snažíme se o co nejjednodušší hru, hlavně zachovat chladnou hlavu, pokud se ocitneme v šanci,“ řekl Josef Hušbauer.

Trenér Jaroslav Šilhavý věří, že se vše povede ve středu zlomit: „Analyzujeme zápasy, ukazujeme klukům, jak vyřešit situaci lépe hlavně aby si věřili, že to přijde, věřím, že to přijde zítra,“ doufá trenér.

„Jan Sýkora s Jakubem Hromadou jsou k dispozici, u Simona Deliho je stále malá jiskřička naděje, i když jí moc nevěříme. Danny by na 99,9 % měl nastoupit, Ruslan Mingazov je už také v pohodě,“ řekl Jaroslav Šilhavý k případným absencím. 

S čím podle trenéra přijede do Prahy APOEL? „Je to kvalitní, hodně zkušený tým v pohárové Evropě, každý rok hrají poháry, mají zkušené hráče, Brazilce, Portugalce. Individuální schopnosti skvělé, ale když jsme si vytvořili ve druhém poločase tlak, tak okýnka tam byla a to by mohla být cesta,“ očekává trenér.

Josef Hušbauer věří v dobrý vstup do utkání: „Věřím, že proměníme šance a zápas dobře rozehrajeme. Chceme dát brzy gól, který nám určitě pomůže,“ burcuje spoluhráče nejkreativnější hráč uplynulé ligové soutěže.

Trenér věří, že se nepříznivý výsledek povede otočit: „Máme v kabině spoustu zkušených hráčů, byli aktéry zápasů, které se povedlo otočit. Výsledek 0:2 není lichotivý, ale zase to není takový rozdíl, jaký bychom nemohli dohnat. Apelujeme na naše sebevědomí, věříme, že nás naši skvělí fanoušci poženou dopředu. Chceme soupeře dostat pod tlak, aby dělal chyby, fauly,“ věří ve skvělou podporu fanoušků Jaroslav Šilhavý.



Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články