U19 a U17: Proti Baníku dvě výhry | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Proti Baníku dvě výhry

PRAHA/XAVEROV - Po dvou prohrách chtěl konečně tým U19 zabodovat naplno, a to se mu také proti ostravskému Baníku povedlo! O výhře rozhodl v závěru utkání Andrei Sintean. Také tým U17 si připsal tři body, vítězství 2:0 zařídil dvěma góly Matěj Vít.

U19: Výhra díky gólu v závěru

V základní sestavě se objevili tři hráči mladšího dorostu – Jakub Markovič, Ladislav Krobot a Daniel Kosek. Pro třetího jmenovaného to byla premiéra v soutěžním utkání U19.

První velkou příležitost měla Slavia, po rohovém kopu se dostal k míči Farid Nabiyev, jehož umístěná střela orazítkovala tyč. Také hosté měli velkou šanci, útočník Baníku již uklízel míč do odkryté branky, svou střelou ale trefil obránce na brankové čáře.

Hned v úvodu druhé půle zahrozil po přihrávce Farida Nabiyeva Andrei Sintean, zpoza vápna ale střílel těsně mimo. V 62. minutě se po přihrávce Karla Schneidera dostal do koncovky Farid Nabiyev, jeho dobré zakončení na přední tyč skvělým zákrokem zneškodnil gólman Baníku.

80. minuta ještě branku nepřinesla, ale šance na otevření skóre byla velká. Centr Andreie Sinteana našel hlavu Tomáše Čvančary, brankář Murin ovšem opět předvedl krásný zákrok.

Rozhodující moment zápasu přišel v 85. minutě. Slavia ubránila rohový kop soupeře, obrana míč odvrátila, dlouhý nákop si krásně prvním dotykem zpracoval Farid Nabiyev přímo do běhu a povedenou přihrávkou mezi obránce poslal do samostatného úniku Andreie Sinteana, který střelou k tyči rozhodl o výhře Slavie!

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branky:
85. Sintean
Sestava: Markovič - Schneider, Drozda, Macháček, Kosek - Beňo (83. Valenta), Petrák - Hönig, Krobot (46. Sintean), Nabiyev - M. Lauricella (67. Čvančara)

U17: Dvěma góly rozhodl Matěj Vít

V kategorii U17 se hrálo hodně bojovné utkání, na obou stranách bylo k vidění několik ostrých zákroků. Po jednom z nich ve 31. minutě měla Slavia výhodu pokutového kopu. Ve vápně byl faulován Jakub Zeronik, nařízenou penaltu s přehledem proměnil Matěj Vít.

Hned o dvě minuty později to bylo už 2:0! David Eichler uvolnil na levé straně znovu Matěje Víta, který přidal jak svou druhou trefu, tak druhou branku Slavie. Další velká šance sešívaných ale trestuhodně gólem neskončila. David Eichler šel sám na brankáře Czedrona, sám před gólmanem ale ještě posunul míč před prázdnou bránu na Jakuba Zeronika, který však poslal míč mimo tři tyče.

Svým důrazem velké šanci Jakuba Zeronika pomohl Adam Vlasák, v jednom ze soubojů byl však udeřen do hlavy a z preventivních důvodů byl převezen do nemocnice na další vyšetření. Přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat do červenobílého dresu!

V 52. minutě mohl Matěj Vít dokončit hattrick, proti byl ale brankář. Po přihrávce Davida Eichlera měl velkou šanci Ondřej Kubiš, ani on ale třetí gól Slavie nevstřelil. Baník se v závěru zápasu dostal do tlaku, dva excelentní zákroky ale předvedl Jakub Trefil a ustrážil tak čisté konto.

Zápas komentoval trenér Milan Titěra: „Od začátku vysoké nasazení obou týmů. Slavia byla dopředu více nebezpečná a několikrát si vytvořila nebezpečnou situaci před brankou Baníku. Závěr prvního poločasy začaly padat i branky. Nejprve proměnil penaltu slávista Matěj Vít a zanedlouho vstřelil druhou po spolupráci s Eichlerem. V další akci postupoval sám na branku Eichler, který našel ještě lépe postaveného Zeronika, který však před prázdnou bránou minul. Po poločase se pokračovalo ve vysokém tempu se spoustou soubojů a akcí na obou stranách. Každý z týmů měl svoje šance. Dvě těžké střely chytil domácí gólman Trefil. I na druhé straně nedovolil Vítovi hattrick dobrým zákrokem brankář Baníku. I v dalších situacích jsme nedokázali být přesní v zakončení nebo převzetí míče a tak utkání skončilo dvoubrankovým rozdílem,“ hodnotil utkání trenér.

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky:
31. a 33. Vít (první z pokutového kopu)
Sestava: Trefil - Bárta, Vlček, Vincour, Schneider - Eichler, Vít, Červ (69. Brojo) - Kubáň (80. Walter), Vlasák (40. Kubiš), Zeronik (61. Hošek)

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články