Byla z nás cítit síla a chuť vítězit, těšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Byla z nás cítit síla a chuť vítězit, těšilo trenéra

PRAHA/EDEN ARÉNA - Vítězstvím ve 288. derby protáhl svou šňůru ligových zápasů bez porážky na 33, čímž Slavia dotáhla rekord Sparty. „Věřím, že to takhle bude pokračovat, že derby bude odrazový můstek jako loni na Spartě,“ říká trenér Šilhavý.
„Mám velikou radost, že jsme derby zvládli. Bylo to zasloužené vítězství,“ usmíval se po 288. střetnutí obou rivalů trenér Jaroslav Šilhavý. Kromě tří bodů to také znamená, že s týmem vyrovnal sparťanský rekord zápasů bez porážky – 33. „Nemyslel jsem na to při zápase, ale 33 zápasů bez prohry v lize je velký výsledek. Není to nic jednoduchého, vážíme si toho,“ dodal.

Svému týmu do derby věřil. „Už před zápasem jsem cítil, že výkon bude velký, že jsme silní. Kluci to předvedli, hlavně ve druhé půli, kdy jsme je přehrávali a zaslouženě zvítězili. Podali jsme velký výkon a věřím, že budeme pokračovat,“ říká trenér.

Slavia sice neměla mnoho času na přípravu, ani to týmu nevadilo. „Na derby se každý připraví, hodně nám pomohla i Evropská liga, do níž jsme vstoupili vítězně. Máme kádr dvaadvaceti hráčů do pole, kteří jsou schopni odehrát kvalitní zápas. Povzbudilo nás to, šanci dostali další hráči, vyplatilo se nám rozdělení sil. Atmosféra na tréninku byla pozitivní, vše směřovalo právě k derby,“ popisoval trenér.

Jak samotné utkání probíhalo? „Byl plný stadion, skvělá atmosféra. Možná jsme byli trochu nervózní, ale povedl se nám velmi dobrý vstup do zápasu. Pak jsme vypadli z tempa a Sparta byla lepší na míči. My jsme si nicméně vytvářeli šance. Ve druhém poločase se hlavně projevila kvality hry z naší strany. Byla z nás cítit síla, chuť, že si jdeme za vítězstvím,“ zdůraznil trenér.

Za Spartu nastoupil i Tomáš Rosický. „Ubránit ho je naše know how,“ smál se trenér. „Byl to kolektivní výkon, nechtěli jsme Tomáše bránit osobně, žádná osobní obrana nebyla určena. Ale když měl míč, zdvojovali jsme ho,“ prozradil.

V obraně viselo nebezpečí druhé karty nad Janem Bořilem. „O poločase jsme o tom mluvili, bylo to vyhecované. Počínal si dostatečně opatrně, uvědomoval si to, možná až na zákrok na Ben Chaima,“ dodal trenér Šilhavý.

Jeho tým se prosadil už v první půli, branka ale neplatila. „Kluci to o poločase řešili, ale má první slova byla, že to nevrátíme, hoďme za hlavu. Možná nás to i zdravě nabudilo a přidalo jsme další dvě branky. Máme dost zkušených hráčů, aby tomu nepodlehli. Oklepali se hned a zkoncentrovali se na zápas,“ dodal ke sporné situaci trenér.

Přišel i dotaz na video. „Já jsem pro. Dneska bychom se nedohadovali, vyhráli jsme, tak se to neřeší, ale třeba v Olomouci bychom měli o dva body víc. Zásadní okamžiky, které ovlivňují zápas, by se měly řešit určitě,“ uvědomuje si trenér.

Slavia se vítězstvím vyhoupla zpět na druhou příčku. „Věřím, že to takhle bude pokračovat, že derby bude odrazový můstek jako loni na Spartě. Do konce ligy je ještě hodně kol a věřím, že náš úkol získat titul se tímhle vítězstvím posunul směrem, kterým chceme. Navíc nám dodá hodně sil do dalších zápasů,“ doufá Jaroslav Šilhavý.

Vítězství ve 288. derby byl opožděný dárek Jaroslavu Tvrdíkovi. „Jsem rád, že můžeme darovat vítězství k narozeninám. Akorát nám dal ultimátum, že teď bude slavit narozeniny každý týden,“ smál se trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články