Ve všech soutěžích chceme vítězit, má jasno trenér | SK Slavia Praha
Více

Ve všech soutěžích chceme vítězit, má jasno trenér

PRAHA/EDEN ARÉNA - Potřetí během týdne vyběhli sešívaní v Edenu do soutěžního utkání. Jaroslav Šilhavý tak opět protočil sestavu a červenobílí ve druhé půli otočili zápas s Třincem pěti góly.
Slavia otočila pohárové utkání a Třinec přestřílela. „Ve všech soutěžích, které hrajeme, chceme vítězit. Nerozděloval bych je. Jsem rád, že jsme to zvládli, byť jsme trochu prospali první poločas. Chyběl nám pohyb, invence, nasazení. Bylo to trochu profesorské. Nakonec nás to potrestalo a dostali jsme gól do šatny,“ komentoval průběh utkání trenér Jaroslav Šilhavý.

První půle neprobíhala podle představ. „Bylo to rozpačité, měli jsme dvě gólovky, které jsme neproměnili, a zákon schválnosti je, že pak dostaneme gól do šatny. Všichni jsme z toho byli přepadlí. Důležité je, že si to hráči uvědomili do druhého poločasu,“ potěšilo ho.

Výsledek byl o poločase nejistý. „Obava tam byla. Povede se jim třeba dát gól ze standardky… Je to druholigový soupeř, dobře bránili. Třinec předvádí ve druhé lize dobrou hru, je v horní polovině tabulky. Mají dobrou organizaci hry, což jsme viděli v první půli. Těžko se do ní dostávalo. Ale nebáli jsme se, že bychom to nezvládli. Zkrátka obava byla, ale strach ne,“ popisoval trenér poločasové pocity.

O pauze měl k týmu důraznou promluvu. „Důležité je, že si ta slova vzali k srdci a ve druhém poločase to bylo znát. Hned v úvodu půle jsme za to vzali, zlepšili jsme pohyb, šance proměnili a ještě si vytvořili další. Neponechali jsme nic náhodě. Úkol jsme splnili, jsem rád, že jsme postoupili,“ nechtěl to více rozebírat.

Hře pomohl příchod Halila Altintopa a dynamického Miroslava Stocha. „Hlavně díky němu jsme to otočili. Zlepšili jsme hru. A taky díky Halilovi. Chodil si pro míče, když byl na míči, byl silný. Odstartoval obrat první brankou. Byl platný, dokáže se orientovat na malém prostoru,“ těšil trenéra výkon posily.

Kaňkou bylo naopak nucené střídání Mešanoviče a Hromady. „Muris půjde ve čtvrtek na vyšetření, ale nevypadá to dobře. Střídat musel kvůli zranění i Jakub Hromada, tak doufám, že se ty prognózy nepotvrdí,“ dodal trenér.

Danny je naopak zpět v tréninku. „Danny trénuje s týmem, až bude připravený, půjde do boje. Mysleli jsme si, že by hrál proti Třinci, ale nechtěli jsme to riskovat,“ objasnil trenér absenci portugalského záložníka.

Slavia může v sobotu prodloužit ligovou šňůru neporazitelnosti. Čeká ji duel ve Zlíně. „Nejedeme tam prodloužit rekord, ale jedeme tam pro tři body. Důležité je postavení v tabulce, budeme hrát na vítězství. Chceme být aktivní, hrát dopředu a neohlížet se na soupeře. Zlín má silný mančaft, sbírají evropské zkušenosti. Ale jedeme tam s tím, že chceme vyhrát,“ zdůraznil.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články