Výsledky mládeže: Tři týmy na turnaji na Makarské | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Tři týmy na turnaji na Makarské

PRAHA/MAKARSKÁ - Týmy U13, U11 a U9 reprezentovaly Slavii na turnaji v Chorvatsku, ze kterého přivezl výběr U9 bronzové medaile. Starší žáci si připsali šest bodů za zápasy v Mladé Boleslavi. Mužstva U19 a U17 své utkání kvůli reprezentačním povinnostem nehrála.

SKSU18

Viktoria Žižkov U19 – SK Slavia Praha 2:3 (0:2) po pk
Branky:
2x Čerňanský
Sestava: Radimský – Janoušek, Krupička, Bejbl, J. Schneider – Vaněk (59. Petrák), Pek, Havránek – Stříbrský, Čerňanský (59. Suk), Sodoma (59. Ielitro)

SK Slavia Praha – 1. FK Příbram 2:1 (1:0) po pk
Branky:
Čerňanský, rozhodující penalta Bejbl
Sestava: Radimský – Walter, Krupička, Bejbl, Ielitro – Vaněk, Petrák, Pek – Stříbrský (70. Brojo), Čerňanský (63. Fencl), Sodoma (46. Suk)

Zápas proti Příbrami hodnotil trenér
Michal Petrouš: „Utkání hrané z naší strany hlavně v prvním poločase ve velmi dobrém tempu. Hráči se snažili hrát na co nejméně doteků s rychlým přechodem do útočné fáze. Hned v úvodu utkání jsme si vytvořili tlak a několikrát jsme se dostali do zakončení, ale gólman Příbrami byl vždy připraven a svůj tým skvělými zákroky podržel. Ve 20. minutě krásným pasem za obranu z vlastní poloviny našel Bejbl našeho útočníka Čerňanského a ten svoje sólo proměnil a zaslouženě poslal svůj tým do vedení. Konec poločasu se nám nevydařil, byť jsme hráli deset minut přesilovku po žluté kartě soupeře. V úvodu druhého poločasu naše hra neměla takové parametry jako v poločase prvním. I soupeř se dostal do několika nebezpečných situací a z jedné padla vyrovnávací branka po naší taktické chybě a nedohrání situace před naším pokutovým územím.
V posledních dvaceti minutách jsme soupeře zatlačili a výsledkem bylo nastřelení dvou tyčí a neproměnění několika slibných gólových příležitostí. A tak utkání dospělo do nerozhodného výsledku 1:1. O vítězi rozhodovaly penalty, ve kterých nás podržel gólman Radimský, který zneškodnil pět pokutových kopů! Rozhodující penaltu proměnil s přehledem a nekompromisně M.Bejbl,“ řekl trenér.

SKSU16

Viktoria Žižkov U17 – SK Slavia Praha 0:4 (0:2)
Branky:
Douděra, Hrubeš, Starý, Štětka
Sestava: Fülöp - Matys, Starý, Štětka (51. Neruda), Leitl (41. Šimoník) - Štěpnička, Křišťan, Kneifel - Douděra, Kubiš (41. Šubert), Hrubeš (41. Kulhavý)

SK Slavia Praha – 1. FK Příbram 3:1 (2:1)
Branky:
Kenifel, Kulhavý, Toula
Sestava: Surovčík – Matys, Starý, Neruda (41. Hroník), Leitl (70. Podrápský), Toula (41. Hrubeš), Štětka, Douděra, Křišťan, Garagič (41. Kulhavý), Kneifel

SKSU15

Dukla Praha – SK Slavia Praha 0:9 – přípravný zápas
Branky:
3x Veliký, 2x Kordiak, Langhamer, Náprstek, Pech, Málek

Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 1:2 (1:1)
Branky:
Alijagič, Veliký
Sestava: Šmerda – Behenský, Prebsl, Málek, Alijagič, Langhamer, Veliký (44. Kordiak), Šimoník, Višinský (63. Pech), Krunert (36. Brejcha), Náprstek (36. König)

SKSU14

Viktoria Žižkov – SK Slavia Praha 0:4 – přípravný zápas
Branky:
Beneš, T. Beran, Gomes B., Reichl

Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 0:6 (0:3)
Branky:
3x Reichl, Ambros, Š. Beran, Tischler
Sestava: Slavata - Krstevski (55. Čížek), Fatrle, Beran T., Labík (45. Měkota) - Ambros, Beran Š., Novák (45. Jinoch), - Reichl, Beneš (45. Moravec), Tischler (55. Růžička)

Zápas komentoval trenér U14
Matěj Laža: „V sobotu dopoledne jsme zavítali na dobře připravený trávník v Mladé Boleslavi. Vzhledem k předvedené hře v minulém kole jsme chtěli zlepšit zejména produktivitu, a to se nám povedlo dokonale, kdy z osmi střel na branku soupeře skončilo šest v síti. Hned v 10. minutě využil Tischler presinku Beneše a z velkého úhlu prostřelil domácího brankáře - 0:1. V dalších minutách jsme diktovali tempo hry, drželi míč a soupeře prakticky nepustili přes středovou čáru. Závěrem poločasu Reichl prošel přes dva hráče a umístěnou střelou zvýšil na 0:2. Chvíli na to napřáhl Ambros z hranice pokutového území a střelou k tyči, která těsně před brankářem skočila, uzavřel poločasový výsledek na 0:3. V druhém poločase jsme udělali několik střídání, ale obraz hry se moc nezměnil. Soupeřovi náznaky útoku zastavovala jistá stoperská dvojice Fatrle – T. Beran. Druhý jmenovaný dokonce stihl v 53. minutě i zaútočit a připravit tak možnost pro Reichla, který střelou pod břevno zvýšil na 0:4. O pět minut později se Š. Beran zaseknutím zbavil soupeře a z 20 metrů trefil přesně pravý horní roh branky - 0:5. Závěrečné slovo měl opět Reichl a střídající Moravec, který se protáhl na levé straně mezi dvěma obránci a nezištně přihrál před bránu Reichlovi, který střelou po zemi zkompletoval svůj hattrick.“

SKSU13

Tým U13 se o víkendu účastnil turnaje v Chorvatsku, kde se střetl proti o rok starším soupeřům. Postup ze skupiny se sešívaným nepovedl, sehráli tak navíc ještě další dva přípravné zápasy.

Základní skupina

SK Slavia Praha – NK Zadar U14 0:2
SK Slavia Praha – FK Sarajevo U14 1:3 (Fiker)
SK Slavia Praha – NK Medugorje U14 3:0 (2x Toula, Kopecký)

Přípravné zápasy

SK Slavia Praha - Kustošija Záhřeb U14 5:1 (Fiker, Gothard, Kruhlyk, Planka, Toula)
SK Slavia Praha - Hajduk Split U14 0:1

SKSU12

Dukla Praha – SK Slavia Praha 0:7 – přípravný zápas

SK Slavia Praha – Litvínov U13 12:1
Branky:
4x Wesolovsky, 3x Regál, 3x Jinoch, Kroupa, Rys

SK Slavia Praha – Litvínov 36:1
Branky:
7x Boguaj, 6x Podroužek, 6x Sandev, 5x Teterya, 5x Boledovič, 3x Zamazal, 3x Pech, Záboj

SKSU11

MALI ZMAJ 2017 - Chorvatsko

Sestava: Sedláček - Beran, Nechvátal, Pilař, Korenc, Naskos, Vlček, Chaloupka, Sládek, Suchar, Antić.
Trenéři: Martin Mišovec a David Pilař

Turnaj se hrál v rozestavení 7+1 na polovinu hřiště s hracím časem 2x18 minut. Turnaje se v kategorii U11 zúčastnilo kromě nás dalších 29 týmů z Chorvatska, Slovinska, Bosny a Hercegoviny, Srbska, Černé Hory a Kosova.

Základní skupina

SK Slavia Praha - Adriatic Split 1:1 (Antić)
SK Slavia Praha - Rudar Kakanj 3:0 (Vlček, Sládek, Antić
SK Slavia Praha - NK Arsenal Tivat 0:1


Postup ze skupiny z druhého místa, kde nás čekal vítěz skupiny E, chorvatský Union Podstrana.

Osmifinále

SK Slavia Praha - NK Union Podstrana 1:0 (Chaloupka)

Čtvrtfinále

SK Slavia Praha - NK Domžale 0:1

Konečné umístění 5. - 8. místo z 30 týmů.

Turnaj hodnotil trenér Martin Mišovec: „Turnaj Mali Zmaj na Makarské nám posloužil jako další užitečná konfrontace s týmy z Balkánu. Pro některé naše chlapce to byl vůbec první zahraniční turnaj v rozestavení 7+1, které se stále po přechodu z malého hřiště teprve učíme. Naším cílem bylo hrát již od brankáře konstruktivně, odvážně, s velkým počtem zakončení. To se nám dařilo v některých utkáních lépe, v některých o něco hůře. Právě odvaha a důraz v zakončení nám občas scházel, ale jinak naše výkony na turnaji měly vzestupnou tendenci a celkově můžeme být spokojeni.“

SKSU10

Ondrášovka Cup – kvailifikace, Písek

SKP České Budějovice - SK Slavia Praha 1:1
Dynamo Čes.Budějovice - SK Slavia Praha 2:3
1.FK Příbram - SK Slavia Praha 1:6
Písek - SK Slavia Praha 1:9
Tempo Praha - SK Slavia Praha 0:7
Meteor VIII - SK Slavia Praha 0:8
Strakonice - SK Slavia Praha 1:5

SKSU9

Třetím týmem na turnaji na Makarské byl celek U9, který obsadil třetí příčku.

Základní skupina

SK Slavia Praha - Zrinskij 8:0 (2x Malát, 2x Michalík, 2x Lahoda, Kratochvíl, Ilinčič)
SK Slavia Praha - Zmaj Makarská 4:0 (Mašek, Lahoda, Filip, Ilinčič)
SK Slavia Praha - LP Jadran 7:0 (Mašek, 2x Malát, Kratochvíl, 2x Ilinčič, Kupera)

Osmifinále

SK Slavia Praha - Optija 4:0 (2x Mašek, Lahoda, Ilinčič)

Čtvrtfinále

SK Slavia Praha - Talent 2:1 pen. (Kratochvíl)

Semifinále

SK Slavia Praha - Hajduk Split 1:2 pen. (Malát)

O 3. místo

SK Slavia Praha - Pomak 4:0 (Malát, Lahoda, Ilinčič, Srb)

První zahraničí turnaj pro ročník 2009 komentoval trenér Jan Kočí: „Turnaj pro nás znamenal mnoho v oblasti zkušeností, které kluci dříve nebo později určitě zúročí ve svůj prospěch. Viděli jsme, jak se v zahraničí hraje fotbal, jak to chodí po mentální stránce soupeře. První pohled je pro nás fajn ve skutečnosti, že technicky jsme soupeře převyšovali, a dokonce i Hajduk Split, který je špička Chorvatska. Přesto nám to ukázalo, že můžeme být ještě lepší, a proto musíme v tréninku pořád pracovat. Konečné 3.místo je pro nás trošku zklamání, protože kvalitou jsme měli na to, abychom turnaj vyhráli, ale na první zahraniční turnaj to bereme,“ hodnotil třetí místo trenér týmu U9.

SKSU8

SK Slavia Praha – Dukla Praha U9 38:42

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články