V sobotu večer se sešívaní představí v Karviné | SK Slavia Praha
Více

V sobotu večer se sešívaní představí v Karviné

PRAHA - Po reprezentační přestávce pokračuje desátým kolem HET liga. Slavii čeká utkání v daleké Karviné, kde si chtějí sešívaní připsat první tři body z hřiště soupeře. Výkop utkání je ve 20:00 a živě ho bude vysílat televizní stanice ČT Sport.
Sešívaní se v minulé sezoně utkali s Karvinou hned třikrát, kromě dvou ligových utkání odehrála Slavia s Karvinou čtvrtfinále poháru. Všechny tři zápasy skončily výhrou Slavie. Podzimní zápas v Edenu rozhodl jediným gólem Muris Mešanovič, také jarní vítězství 2:1 v Karviné zařídil dvěma trefami bosenský kanonýr. V pohárovém duelu zvítězili sešívaní na domácí půdě 5:2 díky brankám Michala Frydrycha, Jasmina Ščuka, Ruslana Mingazova, Stanislava Tecla a Jana Bořila.

Trenér Jaroslav Šilhavý dává před sobotním ligovým zápasem v Karviné jasný cíl: „Bez ohledu na to, že Karviná určitě bude chtít doma vyhrát, tak my bychom stejně tak už chtěli konečně urvat první vítězství venku v této sezoně. Karviná má zkušený tým, nebude to určitě nic jednoduchého, ale přesto tam jedeme s tímhle cílem,“ očekává trenér.

Slavia zahajuje utkáním v Karviné náročné období, protože během následujích tří týdnů čeká sešívané hned sedm zápasů: „Je to pro nás velmi náročný program. Věřím, že budeme zdraví a že tuhle sérii zápasů odstartujeme vítězně. V zápase nám budou chybět zranění Muris Mešanovič a Dušan Švento," vysvětlil trenér.

„V loňské sezoně hrála Karviná dobrý fotbal, oba ligové zápasy pro nás byly velice těžké a o výhře jsme rozhodli až v závěru. Jedeme ale do Karviné s jasným cílem, že chceme uspět a získat tři body," má jasno útočník Milan Škoda. „Další velkou motivací pro nás je v letošní sezoně konečně vyhrát venku," dodal slávistický útočník.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články