Slávisté nominováni do reprezentací | SK Slavia Praha
Více

Slávisté nominováni do reprezentací

PRAHA - Slavia opět vyslala své hráče na reprezentační srazy. V národních A-týmech může do hry nastoupit hned osm slávistů, další budou hájit dres České republiky v mládežnických kategoriích.

A-tým

Česká republika

Do nominace trenéra Karla Jarolíma na turnaj v Kataru, kde český národní tým změří síly s Islandem a domácím celkem, se dostali čtyři hráči Slavie – obránce Jan Bořil a záložníci Josef Hušbauer, Tomáš Souček a Jan Sýkora. Dodatečně nominovaný byl také Jaromír Zmrhal, ten se ale kvůli zdravotním potížím omluvil. Z bývalých slávistů jsou v nominaci také Jiří Pavlenka, Ondřej Čelůstka, Marek Suchý, Antonín Barák, Robert Hrubý, Jakub Jankto a Stefan Simič.

Ukrajina

Bitva dvou sousedů Ukrajina – Slovensko čeká dvojici slávistů Eduarda Sobola a Ruslana Rotaně.

Kamerun

Africký celek Kamerunu čeká poslední zápas třetí fáze kvalifikace na Mistrovství světa v Rusku, v dresu Kamerunu nastoupí také Michael Ngadeu-Ngadjui. Kamerun je ale již bez šance na postup.

Pobřeží slonoviny

Klíčový zápas o postup na Mistrovství světa 2018 v Rusku čeká na Pobřeží slonoviny, do jehož nominace se dostal také stoper Simon Deli. V sobotu 11. 11. se utká v s Marokem, postup na závěrečný turnaj zajistí týmu Simona Deliho pouze výhra.

U21

Česká republika

Lvíčata čekají utkání kvalifikace se San Marinem a v Moldavsku. Z hráčů Slavie je nominován Daniel Trubač, který momentálně hostuje v Teplicích.

Slovensko

V boji o EURO U21 čeká na mladé Slováky utkání ve Španělsku, k prestižnímu utkání byl nominován Jakub Hromada.

U20

Česká republika

K dalším zápasům Under 20 Elite tournament ve Švýcarsku povolal trenér Karel Krejčí Matěje Chaluše, který v předchozích duelech vedl český tým s kapitánskou páskou. V nominaci je také Daniel Souček, který nyní hostuje v Táborsku. Mezi náhradníky jsou pak další hráči, kteří ze Slavie hostují v jiných klubech – obránce Ondřej Žežulka v Olympii, Marcel Čermák a Václav Pardubský ve Viktorii Žižkov a Jan Kuchta v Bohemians 1905. Náhradníkem je také Pavel Bucha z juniorky Slavie.

U19

Česká republika

Svěřenci Luboše Kozla budou bojovat v Lucembursku o postup do další fáze kvalifikace ne ME U19. Kromě domácích změří síly také se Skotskem a Arménií. Z hráčů Slavie je v nominaci dvojice Karel Schneider a Vojtěch Mareš, druhý jmenovaný nastupuje v obrané řadě Viktorie Žižkov. Mezi náhradníky jsou pak David Beňo a Michael Hönig.

Rumunsko

Také rumunský národní tým U19 čeká první část kvalifikace na ME U19. Utkání proti Řecku, Rusku a Gibraltaru se ze Slavie zúčastní ofenzivní hráč Andrei Sintean.

Makedonie

Kristijan Trapanovski bude s týmem U19 Makedonie hrát o postup do další fáze kvalifikace, soupeři mu budou Belgie, Švýcarsko a Lichtenštejnsko.

U18

Česká republika

Trojice David Macháček, Michael Hönig a Tomáš Čvančara cestuje s národním týmem U18 do Španělska, konkrétně do města Murcia, kde odehrají zápasy s Nizozemskem, Belgií a Irskem.

U17

Česká republika

Sedm hráčů Slavie nominoval trenér Václav Černý na tréninkový kemp U17 v Písku. Červenobílé barvy budou reprezentovat brankář Jakub Markovič, obránci Tomáš Vlček a Daniel Kosek, záložníci David Eichler, Michal Kubáň a Jakub Zeronik (střelec dvou hattricků v řadě) a útočník Ladislav Krobot.

U16

Česká republika

Dvě přípravná utkání s Německem odehraje výběr U16, spolu s nimi také trojice slávistů – Štěpán Starý, Martin Douděra a Adam Toula.

U15

Česká republika

Tým U15 je na turnaji v Argentině, kde odehraje turnaj proti jihoamerickým celkům. Také v českém mužstvu U15 má Slavia své zastoupení – Denise Alijagiče, Milana Šimoníka a Filipa Prebsla.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články