Slávistky dnes v osmifinále proti Stjarnan | SK Slavia Praha
Více

Slávistky dnes v osmifinále proti Stjarnan

Slávistky dnes čeká osmifinále Ligy mistryň proti islandskému Stjarnan. Zápas začíná v 19 hodin českého času.
„Každý zápas Ligy mistrů je pro fotbalistu i fotbalistku to nejvíc. Takže jsme všichni natěšeni. V osmifinále už jsou jen těžší soupeři, takže nás určitě nečeká nic jednoduchého. Hlavně cesta byla dlouhá a počasí zde není také příjemné. Přesto věřím, že se s tím srovnáme a budeme se soustředit jen na svoji hru. Do zápasu půjdeme s aktivní hrou a budeme se snažit dát co nejvíce branek,“ uvedla Kateřina Svitková. S jakým výsledek by byla spokojená? „Budu ráda, když vstřelíme dva góly a neprohrajeme,“ doplnila.

Islandský tým svůj poslední ligový zápas odehrál koncem září, pak již pouze zápasy v Lize mistryň v první polovině října. „Víme, že se jim letošní sezona moc nevydařila a skončili na 4. místě. Navíc z posledních tří domácích zápasů dvakrát prohrály a poslední ostrý start měly v půlce října v Lize mistryň proti Rossiyance. To by mohlo hrát v náš prospěch, když nemají takové zápasový vytížení,“ uvedla obránkyně Jitka Chlastáková

Naopak se ale soupeř může důkladněji připravit na dvojzápas. „Je pravda, že my jsme se doteď soustředily na ligu a zápas se Spartou. Taktická příprava teprve proběhne. Trenér má soupeře dobře přečteného a všechny podstatné informace nám předá,“ dodala Chlastáková. 

V čem bude soupeř nebezpečný? „Očekávám, že nebudou hrát moc kombinačně, ale určitě hodně bojovně a důrazně. Proto je potřeba přitvrdit v osobních soubojích,“ uzavřela obránkyně. 

Zápas se hraje ve čtvrtek 9. 11. od 19 hodin českého času, o případném přenosu na internetu budeme informovat na Facebooku žen. Odveta je za týden v Edenu, 16. 11. od 18:30. Lístky jsou v prodeji na Ticketportal.cz.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články