Slavia vytvoří Čínské fotbalové centrum pro trénink mládeže | SK Slavia Praha
Více

Slavia vytvoří Čínské fotbalové centrum pro trénink mládeže

PRAHA - Od jara následujícího roku budou tréninkové prostory v Praze využívat kromě sešívaných i čínské týmy. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík podepsal v úterý spolu s předsedou Čínské fotbalové asociace Tu Čao-cchajem memorandum o spolupráci.
„Memorandum nevzniká samo od sebe, je výsledkem naší dvouleté spolupráce s čínskou asociací. Slavia pořádala v uplynulých dvou letech několik mládežnických turnajů, nejslavnější asi Slavia International Cup, kterého se kromě týmů ze sedmi různých zemí zúčastnila v letošním roce například čínská reprezentace. Naše mládežnické týmy také v uplynulých letech několikrát navštívily Čínu,“ popsal dosavadní spolupráci předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Stadion Eden Arena a jeho zázemí se tak od příští sezony stane Čínským fotbalovým centrem pro trénink mládeže v Evropě. V čem bude spolupráce spočívat? „Od jara příštího roku se v Česku budou připravovat reprezentační týmy na mistrovství světa a olympijské hry v kategoriích U18, U17, U16 a U15. Budou zde působit zhruba v třítýdenních až měsíčních cyklech. V průběhu pobytu tady budou mít k dispozici kompletní logistiku, infrastrukturu, zdravotní péči, trenérskou péči a bude s nimi trénovat naše mládež,“ vysvětlil.

Příprava a trénink slávistů tím omezeny nebudou. „Čínské reprezentace se budou jezdit do Prahy připravovat v době, kdy je v Česku volný režim mezi sezonami, a my tak v letních měsících využijeme volnou kapacitu Edenu. I pro naše mládežnické týmy a jejich trenéry je to velké zpestření tréninku. Máme předběžnou dohodu s šesti evropskými kluby, čtyři z nich si sem přijedou zahrát s čínskou reprezentací a my bychom toho rádi využili i pro zápas a naší mládeží. Projekt je plně financován čínskou stranou, což znamená příjem pro Slavii,“ doplnil Jaroslav Tvrdík.

Čínská strana podepsala dohodu o spolupráci také v Katalánsku a Bavorsku. „Pan náměstek ministra předtím navštívil Barcelonu, Bayern Mnichov, nyní Slavii a na konci cesty míří do Juventusu Turín, kde podepíše podobné memorandum. Jsme velmi pyšní, že se svou 125letou historií můžeme stát v této úctyhodné společnosti,“ říká předseda představenstva Slavie.

Čínská fotbalová asociace si jako svého partnera pro vytvoření centra v Evropě vybrala SK Slavia Praha především díky jejím bohatým zkušenostem v oblasti práce s mládeží a vynikajícímu zázemí. Klub má mimořádně početnou mládež a kvalitní a rozpracovanou metodiku její výchovy. „Plánujeme vybudovat v Evropě tři až čtyři podobná centra, to slávistické je první svého druhu. Slavia má velice kvalitní mládež, mezi čínským a českým lidem panuje dlouhodobé přátelství a navíc majitelem Slavie je čínská společnost. To vše je dobrý základ pro naši spolupráci,“ uvedl předseda čínské fotbalové asociace a náměstek ministra Tu Čao-cchaj.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články