Hráči na hostování: Sedm slávistů hrálo proti Astaně | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Sedm slávistů hrálo proti Astaně

PRAHA/ŽIŽKOV - Hned sedm hráčů Slavie nastoupilo do sobotního přípravného utkání v dresu Viktorie Žižkov proti Astaně. Kromě čtyř hostujících hráčů naskočili do hry také tři hráči z kádru juniorky.

HET liga

Ruslan Mingazov (Mladá Boleslav) – Středočeský klub zakončil podzim zápasem na Spartě, Ruslan odehrál první poločas, jeho tým prohrál 0:3.

Matěj Chaluš (Mladá Boleslav) – V posledním zápase podzimu odehrál na Letné celý zápas.

Stanislav Tecl (Jablonec) – Obraně Plzně zatápěl a byl stále hodně nebezpečný, jeho tým ale nakonec v Plzni prohrál 0:2.

Přípravná utkání

Václav Pardubský (Viktoria Žižkov) – Viktorka ukončila podzim přípravným zápasem proti Astaně (1:3), krajní obránce odehrál proti mistrovi Kazachstánu celý duel.

Josef Řehák (Viktoria Žižkov) – Také brankář Josef Řehák si proti Astaně zachytal celé utkání.

Marcel Čermák (Viktoria Žižkov) – Mladý záložník přišel do hry na druhý poločas.

Vojtěch Mareš (Viktoria Žižkov) – Také Vojta Mareš si proti Astaně zahrál druhý poločas.

Pavel Bucha, Olivier Kingue, Ondřej Badocha (Viktoria Žižkov) – Za Žižkov naskočili do hry také tři testovaní hráči z kádru juniorky, všichni tři odehráli první poločas. Olivier Kingue navíc trefil po rohu hlavou tyčku. Další den pak nastoupili v základní sestavě juniorky proti Hradci Králové (výhra 3:1).

Juniorská liga

Emmanuel Antwi (Příbram) – Za juniorku Příbrami uzavřel podzimní část sezony remízou 3:3 s Plzní.

Prva Liga

Marko Alvir (Slovinsko) – V souboji třetího Domžale a druhého celku tabulky NK Olimpija Ljubljana byl úspěšnější tým Marka Alvira, který vyhrál 1:0.

Druhá a třetí liga už o víkendu soutěžní zápasy na programu neměla.

Daniel Trubač, Jan Kuchta a Martin Berkovec do zápasů svých celků nezasáhli.

Bývalí hráči Slavie v zahraničí

Marek Suchý (Basilej) – Nejprve v ligovém utkání v Lausanne zvítězil kapitán Basileje se svým týmem vysoko 4:1, v Lize mistrů pak dovedl svůj celek díky výhře 2:0 na půdě Benficy k postupu do jarní části Ligy mistrů.

Jiří Pavlenka (Werder Brémy) – Brankář Werderu dotáhl svůj tým dobrým výkonem k důležité výhře 1:0 nad Stuttgartem.

Jakub Jankto (Udinese) – Dva zápasy odehrál během posledního týdne Jakub Jankto, v obou se dokázal střelecky prosadit! Nejprve pomohl v poháru svou trefou k vysoké výhře 8:3 nad Perugií, v lize pak vstřelil další dvě branky Crotone, díky kterým Udinese vyhrálo 3:0.

Antonin Barák (Udinese) – Do pohárového zápasu s Perugií nezasáhl, s Crotone si připsal asistenci.

Stefan Simić (Crotone) – V pohárovém zápase na půdě Janova (0:1) nehrál, proti Udinese odehrál celý duel, jeho tým ale prohrál 1:3.

Michael Lüftner (FC Kodaň) – V Evropské lize nejprve podlehla Kodaň Lokomotivu Moskva (1:2), v lize pak porazila Lyngby vysoko 5:1. Stoper odehrál plných 180 minut.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články