Do fotbalového nebe odešel náš bývalý hráč a trenér Josef Pešice | SK Slavia Praha
Více

Do fotbalového nebe odešel náš bývalý hráč a trenér Josef Pešice

PRAHA/EDEN – Fotbalový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 67 let zemřel po těžké nemoci bývalý hráč a trenér Slavie Josef Pešice.
Jako hráč odehrál v červenobílém dresu 271 zápasů, z toho 148 ligových. S fotbalem začínal v Sokolu Štěchovice. V roce 1964 byl získán do dorostu Sparty. Na vojnu odešel do Dukly Tábor, poté se vrátil znovu do Sparty. V roce 1976 odešel do Zbrojovky Brno, se kterou oslavil mistrovský titul.

Od 1. ledna 1979 až do 30. června 1984 následovala jeho hráčská kariéra ve Slavii. Nejlepší období zažil v červenobílém dresu na jaře 1981, kdy skóroval v devíti zápasech po sobě.

Trenérskou kariéru začal ve Slavii ve dvojici s Vlastimilem Petrželou, poté následovalo období „Korbelovy Slavie“, kdy seděl na trenérské lavičce s Jozefem Jarabinským. Pro slávisty nezapomenutelné úspěchy zažil s kolegou Františkem Ciprem, kdy mužstvo společně dovedli k mistrovskému titulu v sezoně 1995/1996 a do semifinále Poháru UEFA. V následující sezoně 1996/1997 spolu vyhráli domácí pohár.

Naposledy vedl Slavii jako hlavní trenér od léta do podzimu 2001. 

Josef Pešice odehrál řadu zápasů za starou gardu Slavie, například devět silvestrovských derby za sebou.

Josef Pešice patřil k pravidelným návštěvníkům zápasů Slavie v Edenu, kde měl v klubových prostorách své čestné místo a čestnou permanentku. Ještě v této sezoně byl pravidelným hostem na řadě ligových i pohárových zápasů.

Poslední rozloučení s Josefem Pešicem se koná ve středu 27. prosince 2017 ve 12:00 ve velké obřadní síni krematoria v Praze - Strašnicích.

Čest jeho památce!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články