Novou posilou Slavie univerzál Ondřej Kúdela! | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie univerzál Ondřej Kúdela!

PRAHA – Slavia získala novou posilou, kterou se stal univerzál Ondřej Kúdela. Slavia je s Libercem domluvená na podmínkách přestupu, který bude po administrativní stránce dotažen v pondělí, a s hráčem na smlouvě do 30. června 2020.
„Jsme moc rádi, že se podařilo Ondrův příchod dotáhnout. Sháněli jsme rychlého konstruktivního stopera. Výhodou Ondry Kúdely je, že v defenzivě může alternovat na pěti postech. Známe ho velmi dobře z Liberce, jedná se o hráče se skvělým charakterem, který skvěle zapadne do kabiny. Věřím, že bude pro Slavii skutečnou posilou," uvedl k příchodu trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Radost z příchodu nováček Ondřej Kúdela rozhodně neskrývá. „Samozřejmě jsem rád, v koutku duše jsem si to přál. Doufal jsem, že to dopadne a že se kluby domluví. Dopadlo to dobře a ohromně mě těší, že jsem tady,“ pochvaluje si obránce Ondřej Kúdela.

S jakými cíli míří do Edenu? „Já bych hlavně chtěl, aby Slavia byla úspěšná. Samozřejmě bych si přál, aby se mi dařilo. Budu se chtít probojovat do sestavy, kádr je tu neskutečně kvalitní, hodně skvělých hráčů. Hlavně bych si ale přál, aby Slavia byla jako tým úspěšná,“ dodal zkušený zadák.

Velkou roli v jeho příchodu sehrál jak sportovní ředitel Jan Nezmar, tak trenér Jindřich Trpišovský. Oba totiž velmi dobře poznal v Liberci. „Myslím si, že to také hrálo roli. Mě baví ta chemie mezi trenéry. Když jsem přišel do Liberce, tak jsem je poznával a bavilo mě to mezi nimi, takže doufám, že se bude dařit a že navážeme na naší spolupráci. Myslím si, že jak Honza Nezmar, tak trenér měli na mém přestupu podíl,“ doplnil vicemistr světa do 20 let z roku 2007.

Defenzivní univerzál Ondřej Kúdela je odchovancem Slovácka, v dresu moravského celku také poprvé naskočil do ligového utkání. V roce 2007 přestoupil do Sparty, odkud ale odešel na půlroční hostování do Kladna. V lednu 2009 odchází do Mladé Boleslavi, za kterou hrál přes pět let, v roce 2014 totiž zamířil na další hostování do dalekého Kazachstánu, kde si zahrál za Ordabasy Šymkent. Po půlroce se ale vrátil zpět do města automobilů a působil zde další dva roky. V lednu 2017 si ho vyhlédl Liberec, ve kterém dosud působil.

Ondřej Kúdela má také bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací. Připsal si starty ve všech kategoriích počínaje U17. V roce 2007 získal s týmem Česka U20 stříbrnou medaili na Mistrovství světa U20 v Kanadě, kde odehrál stoprocentní porci minut. Pod trenérem Karlem Brücknerem naskočil i do jednoho utkání v seniorské reprezentaci, v roce 2008 odehrál v přípravném duelu poločas proti Řecku.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články