Potřebovali jsme se chytit výsledkově, oddychl si trenér | SK Slavia Praha
Více

Potřebovali jsme se chytit výsledkově, oddychl si trenér

Slavia vybojovala první jarní body, když ve vršovickém derby zdolala Bohemians. „Potřebovali jsme se chytit výsledkově, a to se povedlo,“ oddychl si trenér Jindřich Trpišovský.
„Bylo to utkání o jednom gólu, trochu jsme tento průběh předpovídali. Bohemka je nejběhavější mužstvo v lize, hraje velice dobře a zvládá těžká utkání proti favoritům. Hřiště nebylo vzhledem k počasí v ideálním stavu, tak se dalo očekávat, že padne jeden gól. Naštěstí jsme ho dali my,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„V první půli jsme měli hru pod kontrolou, bohužel se nám podařilo dát jen jednu branku. Ve druhé půli hrála Bohemka odvážněji, začali nás atakovat. Ke konci už na naší straně panovala nervozita, chtěli jsme utkání dovést do vítězného konce, bylo tam hodně ztrát. Bohemka měla lepší pohyb, neproměnila dvě šance, my naopak některé brejky. Jsme rádi, že jsme alespoň výsledkově odčinili prohru v Jihlavě,“ dodává trenér.

Slavia vstřelila první branku už v 9. minutě, ta ale nebyla po konzultaci s videorozhodčím uznána. „Měl jsem informace od pomezního, že se přezkoumává ofsajdové postavení, a gól bohužel uznaný nebyl. Pomohl by nám. Poprvé jsme byli přímými účastníky využití videa, podle mého je velice dobře, že se zavádí, byť tentokrát rozhodlo v náš neprospěch,“ podpořil projekt videorozhodčích trenér.

V nominaci scházelo několik hráčů, včetně Simona Deliho. „Řádí nám tu virózy, střídá se to. Deliho jsme poslali domů dopoledne z rozcvičení. Někdo už je uzdravený, u někoho se viróza teprve objevuje, v Jihlavě třeba scházel Souček. I příští týden nás čeká mrazivé počasí, není to jednoduché, navíc jsme většinu času všichni společně. Naštěstí to snad nepřeroste v epidemii, ale trochu nás to limituje. Mívá to tak dvoudenní nebo třídenní průběh, uděláme maximum, aby byli hráči zdraví,“ říká Jindřich Trpišovský.

Ten při absenci Jana Bořila vyslal tentokrát na post pravého obránce Jakuba Jugase. „Věděli jsme, že Bořil nemůže hrát a hledali jsme už v přípravě alternace. V Jihlavě hrál Michal Frydrych, proti Bohemce Jakub Jugas. Po zápase říkal, že si zaběhal asi nejvíc za poslední dva roky. Návyky jsou jiné, ale pere se s tím statečně. Časem chceme přejít do rozestavení 3-5-2, bude mu to vyhovovat. Jsem rád, že k tomu přistoupil, jak přistoupil. Jeho výkon byl vesměs pozitivní.“

Slávisté chtěli získat první jarní body. „Celý týden bylo z hráčů cítit odhodlání, měli jsme ze zápasu respekt. Čekalo nás vršovické derby, ve kterém se nám nedaří. Proti nám nastoupil těžký soupeř, kterému se daří. Pracovali jsme s videem i individuálně s hráči na tréninku. Chtěli jsme se výsledkově rehabilitovat a po fyzické stránce jsme odvedli maximum. I vzhledem k terénu je potřeba se v takovýchto zápasech opřít i o bojovnost i nasazení,“ zdůraznil trenér.

„Chodili jsme víc do hloubky, abychom byli zajištění. Bylo to fotbalově zajímavější utkání než v Jihlavě. Musíte se připravit i na atletické věci, klobouk dolů, jaké mužstvo dokázali na Bohemce poskládat. Hrají strašně náročný fotbal, vyzkoušeli jsme si to už s Libercem, kde byly zajímavé fitness statistiky. Všichni jsou v pohybu, hodně napadají, okamžitě jsou v jedenácti hráčích pod balonem. Dopředu chodí ve čtyřech, je to velice nepříjemné mužstvo. Mají tři nebo čtyři rychlostní typy, po zisku jde balon za obranu na Reitera, Nečase, Lutse nebo Maška. Jsou ochotní běhat a pak hrozí,“ popisoval silné stránky soupeře trenér Trpišovský.

Co musí sešívaní ještě vylepšit? „Z herního hlediska je to víc aspektů, někteří hráči nehrají na pozicích, kde bychom potřebovali. Terény nejsou pro hráče jednoduché, snižuje to kvalitu utkání. My si na něco zvykáme, první kolo se nepovedlo, a i mužstvo cítilo, že musí zabrat. Kdyby za sebou tým měl šňůru úspěšných zápasů, dohrajeme to víc v klidu. Když nepřidáte druhý gól, může se stát cokoliv a můžete zápas ztratit. Na druhou stranu jsme se potřebovali chytit výsledkově, a to se povedlo,“ hodnotil Jindřich Trpišovský.

V Edenu se hrálo za mrazivého večera. „Je to nepříjemné pro všechny, na stadionu jsou plastové sedačky. Všichni bychom raději hráli v teple, ale nedá se nic dělat. V Jihlavě to bylo katastrofální, špatný terén byl i včera v Liberci. Ale je to pro všechny stejné, musíme ten únor přežít. Není jednoduché ani najít prostor na trénink, příští týden budeme na umělce, ale to střídání není pro hráče optimální. Všichni se těšíme, až nám bude tepleji,“ říká.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články