V neděli v 18:00 přivítáme v Edenu Zlín | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 18:00 přivítáme v Edenu Zlín

V neděli 1. dubna od 18:00 čeká sešívané další ligové utkání. V rámci 22. kola HET ligy přivítají slávisté po reprezentační pauze v Edenu Zlín.
Bude reprezentační pauza výhodou pro Slavii nebo pro Zlín? Uvidíme v neděli. Jediné kritérium pravdy je praxe na hřišti. Myslím si, že pro Zlín to výhoda je, protože je tam nový trenér. Měli dva týdny na to být pohromadě. Ve volném týdnu mohli hráče více zatížit, než když máte vrchol za tři nebo čtyři dny. Pak je většinou ještě o víkendu volno a od pondělí se začne znovu," popisuje trenér Jindřich Trpišovský úskalí reprezentační přestávky.

Pro nás byla zase výhoda, že jsme mohli vyléčit zraněné hráče, ať to byl Škoda, Hušbauer, Sýkora a další. Byl větší prostor pro uzdravení, což v případě Honzy Sýkory vypadá nadějně, ale nechci to zakřiknout. I pro nás měla reprezentační přestávka svoje výhody," doplňuje trenér, který se ale bude určitě muset obejít bez dvojice Mešanovič - Danny. Portugalského záložníka do hry nepustí karetní trest.

Zlínu se na jaře zatím nedaří a získal pouze bod. „Pro nás v domácím prostředí je určitě povinností získat tři body. Na druhou stranu jsou zápasy, kdy soupeř nemá co ztratit, předem ho každý odsuzuje. Soupeř má velice kvalitní hráče, pro mě je překvapení, že nesbírají body venku. Mají rychlé kvalitní hráče, ať je to Vukadinovič nebo Ekpai, nebo gólové hráče jako Hronka. Fotbal hrát umí, budou nepříjemní. Mají výhodu, že nemají co ztratit," komentuje trenér Slavie.

My máme ambice a je pro nás povinnost tyto zápasy zvládat. Samozřejmě to nebude nic jednoduchého, Zlín má nepříjemné mužstvo. Ne náhodou na podzim byl v Evropské lize a hrál vyrovnané zápasy," doplnil kouč sešívaných.

Slávisté třikrát v řadě nastříleli soupeři tři branky. Budou se gólové hody opakovat i v neděli? „Doufáme v to, je to náš cíl. Chtěli bychom se na tato čísla dostávat, jen bychom nechtěli zase tři branky inkasovat. Byli bychom rádi, kdybychom hlavně v domácím prostředí tři branky dávali," zakončil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Speciální zápas čeká stopera Jakuba Jugase, který do Slavie přišel právě ze Zlína. „Je to pro mě specifické utkání, ale teď jsem ve Slavii, bojuji za Slavii, pro kterou chci odvést maximum a jednoznačně věřím, že v neděli zvítězíme," hlásí slávistický obránce.

Zlín sleduji, kromě našich vzájemných zápasů jim fandím. Ve Zlíně se před třemi týdny vyměnil trenér, kterého neznám. Soupeř nemá moc bodů, zvlášť na jaře se mu příliš nedaří. Uvidíme, jestli přijedou s defenzivní nebo ofenzivní taktikou, ale my se musíme soustředit sami na sebe. Chceme pokračovat ve výkonech, kterými jsme se prezentovali na konci zápasu s Olomoucí a ve druhé půli v derby," zakončil obránce Slavie Jakub Jugas.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články