Slavia oficiálně rozšiřuje skautské oddělení | SK Slavia Praha
Více

Slavia oficiálně rozšiřuje skautské oddělení

Jak vybrat optimální posily do kádru tak, aby zapadly do základní jedenáctky a zároveň týmu pomohly také v evropských pohárech? To jsou otázky, na které při výběru hráčů pomáhá odpovědět vedle datového skautingu i astrologický skauting.
Není tajemstvím, že Slavia se v posledních třech letech kromě zkušeného oka skautů spoléhá také na matematické analyzování hráčů, kteří mají potenciál stát se posilami A-týmu. Nyní přichází s novinkou a po úspěšné první fázi přidává i další segment ve skautském oddělení, který by měl co nejvíce minimalizovat případnou chybovost při příchodu nových hráčů.

Proč se klub kloní k detailnějšímu využívání čísel? „Slavia je silná značka a většina klubů má snahu nám hráče nabízet vysoko nad jejich reálnou cenou. Zejména u mladých talentů se tak snažíme odhadnout jejich perspektivu do dalších let. Tím, že se mládežnické kategorie hrají podle ročníků narození, ze dvou třetin se prosadí hráči narozeni v prvním pololetí roku. Rozhodli jsme se proto věnovat zvláštní pozornost tomu, kdy je která posila narozena," objasňuje generální ředitel klubu Martin Krob.

Sportovní oddělení tak nově posílil poradce právě pro oblast astrologického skautingu. „U hráčů sledujeme detailně jejich vývoj od narození, neomezujeme se pouze na jejich výkon na fotbalových trávnících. Chceme vždy vytvořit komplexní profil daného fotbalisty, abychom věděli, že zapadne nejen do herního systému, ale také do kabiny. Zvažujeme i takové maličkosti, jako zda podává kvalitnější výkony, pokud bydlí na hotelu sám či pokud sedí v autobuse na zadních sedačkách, a to všechno vychází z jejich astrologického rozboru. Podle něj pak realizační tým skládá jídelníček i tréninkový plán," objasňuje detaily analýzy astrolog Jiří Koniáš.

Podstatou totálního fotbalu totiž je, že všechno takzvaně "totálně klapne". Astrologie je jediný obor, díky kterému lze v dnešní době soupeře zaskočit a získat tak důležitý náskok, zejména pokud znáte znamení i ascendenty u druhého týmu.

Áčko využívá služeb astro-analytika i v průběhu sezony. „Vypracovává pro nás individuální horoskopy pro jednotlivé hráče včetně analýzy, jak bude jejich spolupráce na hřišti probíhat podle postavení planet i podle měsíčních fází, tedy zda je měsíc právě v úplňku, couvá nebo dorůstá. Pokud vám vychází, že si kozoroh nebude o víkendu rozumět s pannou, značně vám to zkomplikuje skládání útočné dvojice. I proto jsme v posledních zápasech nastupovali často s jedním hrotem," vysvětluje sportovní ředitel Jan Nezmar.

V týmu také například až na brankáře Martina Otáhala scházejí rozpolcení blíženci. „Je těžké mít v mužstvu někoho, kdo se při nástupu na trávník cítí jako útočník, ale do druhého poločasu chce jít jako fanoušek na Tribunu Sever. Nemůžeme vrtochům blíženců přizpůsobovat střídání," dodává Nezmar.

Astro-analýza má však i svá slabá místa. „Nelze ji aplikovat stoprocentně na celý tým, protože potřebujete znát co nejpřesněji čas narození. A ten je zejména u afrických hráčů velice problematické určit, u nich často neznáte ani přesný rok narození, natož den a hodinu," kroutí hlavou Koniáš.

Stejně tak je problematická souhra na hřišti dle astrologických předpovědí i u hráčů narozených v podobný čas, zejména tedy u dvojčat. „V létě jsme uvažovali, že bychom přivedli kompletní sourozeneckou dvojici Hamita i Halila Altintopa, ale astro analýza nám to absolutně nedoporučila. I když by teď prostor dle astrologie pro příchod Hamita byl, pravděpodobně ho nevyužijeme," vysvětluje Krob na konkrétním případu.

S čím tak Jiří Koniáš týmu pomáhá? Jaké jsou předpovědi pro dnešní den? Podívejte se spolu s námi na výsledky datové analýzy:

Kozoroh
Jdete do všeho po hlavě, ale risk se vám vyplatí. Doporučené aktivity pro dnešní den - centry od levé lajny a střely pod břevno.

Vodnář
Pískáte si dnes nejen do kroku, ale pozor na falešné tóny. Zúčastníte se  společenské akce, na které potkáte svou spřízněnou duši a to možná nejen jednu.

Ryba
Na trávníku se dnes budete cítit jako ryba ve vodě. Vyhněte se však konfliktu s autoritami, hádka s vodnářem může přinést nečekanou komplikaci a výlov z rybníka.

Beran
Před Velikonocemi sbíráte síly a vracíte se zpět do pohody. Věnujte se pletení pomlázky, barvení vajec a hlídání ševců.

Býk
Potkáte staré známé, ale ne každý je takový přítel, jak se tváří. Dejte si pozor, aby vás nepřipravil o něco cenného, jako jsou třeba tři body.

Blíženec
Poslední dny trávíte ve společnosti vaší rodiny, ale dnes už vám prospěje pobyt na čerstvém vzduchu s přáteli. Nejen astmatici ve znamení blíženců by si měli dávat pozor na kouř z dýmovnic.

Rak
Před výzvami necouváte a nedopustíte, aby vás ostatní obcházeli. Daří se vám zejména ve středu pole.

Lev
Pánové tvorstva dnes budou lenošit. Pokud je ale vedoucí mužstva přemluví, bleskově odvedou kvalitní práci.

Panna
Trpělivě čekáte na svou šanci. Dejte si pozor na muže ve znamení štíra, kteří se vám budou snažit házet klacky pod nohy. Přelstěte je svými kličkami a miřte vysoko.

Váha
Neváhejte a nebojte se zakročit. Ať už se na vás řítí cokoliv, dnes se budete cítit silní v kopačkách. Neproklouzne vám ani myš (míč).

Štír
I tentokrát budete oslňovat ostatní svou nedbalou elegancí a noblesou. Nezapomeňte ale, že nejlepší obranou je obrana. 

Střelec
Chladné počasí vám nepřeje a může vám přivodit nemoc. Nezapomeňte se teple obléknout a pořádně se hýbat.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články