Prohlášení představenstva: Spolu jsme silnější! | SK Slavia Praha
Více

Prohlášení představenstva: Spolu jsme silnější!

Kategoricky se ohrazujeme proti článku zveřejněnému deníkem Sport dne 7. dubna 2018 pod titulkem „Kdo rozbíjí Slavii“.
Jsme přesvědčeni o tom, že soupeřit na hřišti i v životě se má v duchu fair play, že fotbal je sport a zábava a přáli bychom si, aby tato pravidla respektovali všichni lidé spojení s fotbalem bez ohledu na klubovou a profesní příslušnost. Hráči, funkcionáři i novináři by měli nést odpovědnost k fanouškům a veřejnosti a mít profesní čest, slušnost a odbornost.

Jednomyslně se shodujeme na tom, že jsme více nepravdivý, dehonestující a neprofesionální článek za dobu své sportovní kariéry nezažili. Martin Krob je celoživotní slávista, desítky let člen Odboru přátel Slavie, fanoušek, který pro Slavii dýchá a žije.

Je pro nás naprosto nepochopitelné, že z toho, že nedá najevo před skupinou novinářů na pozápasovém briefingu svoje pocity, může novinář dovodit, že se raduje z prohry týmu, kterému desítky let fandí, a je pro něj nezpochybnitelně jednou z největších životních priorit. Víme, jak byl zdrcený, protože před novináře odcházel z klubových prostor, ve kterých většina z nás společně fotbal sledovala. Článek je plný lží a pomluv a nelze ani reagovat na každou z nich. 

Je však například těžko představitelné, že by druhý muž hierarchie klubu, místopředseda představenstva a generální ředitel SK Slavia Praha, mohl mít od kohokoliv zakázán vstup do kabiny či jiných prostor klubu. Pro pořádek uvádíme, že předseda představenstva nikdy takovýto pokyn svému spolupracovníkovi nevydal.

Na zasedání představenstva SK Slavia Praha v květnu 2017 na výslovnou a kategorickou žádost tehdejšího trenéra klubu, představenstvo delegovalo kompetenci rozhodovat o příchodech a odchodech hráčů z klubu trenérovi. Nebyl to generální ředitel Martin Krob, který o příchodech hráčů finálně rozhodoval.

Klub dnes funguje podle přesně rozdělených kompetencí. Člen představenstva a sportovní ředitel Jan Nezmar má plnou kompetenci pro řízení A-týmu a juniorky a nikdo mu do jeho odborných kompetencí nesmí zasahovat. Jan Nezmar je jako člen představenstva Slavie Praha podřízen představenstvu a jeho předsedovi, nikoliv Martinu Krobovi.

Představenstvo klubu se snaží pro činnost A-týmu vytvářet maximální podmínky a plně důvěřuje sportovní koncepci nového vedení sportovního úseku a trenérského týmu.

Klub pod vedením Martina Kroba dosáhl za dva roky skvělých výsledků a zaslouží si úctu a respekt fanoušků a podporovatelů SK Slavia Praha.
Po záchraně klubu z konkurzu jsme převzali odpovědnost za zničený klub a postupně se snažíme obnovovat jeho historickou slávu. Jsme si vědomi toho, že ne vše se podařilo tak, jak bychom si přáli, a snažíme se poučit z našich chyb.

Chceme našim sympatizantům deklarovat, že nás podobné podpásové útoky jen nadále spojují ve snaze vybudovat z SK Slavia Praha špičkový národní a mezinárodní tým.

Prosíme naše příznivce, aby se společně s námi nenechali znechutit nebo rozladit podlými pomluvami a poskytli svému klubu ve finále ligové a pohárové soutěže plnou podporu v posledních 9 zápasech (7 ligových a věřme, že 2 pohárových).

Spolu jsme silnější!

Představenstvo SK Slavia Praha - fotbal a.s.




Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články