V pátek v 18:00 v Edenu proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

V pátek v 18:00 v Edenu proti Karviné

Už v pátek čeká sešívané další ligové utkání. Tentokrát Slavia přivítá v Edenu v 18:00 Karvinou.
„Hrajeme v domácím prostředí, ve kterém se nám minulý zápas výsledkově nepovedl. Takže se na Karvinou připravujeme, abychom se za ten poslední domácí výsledek rehabilitovali,“ uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Na druhou stranu musíme mít respekt k soupeři, protože osm ligových zápasů za sebou neprohrál. Poslední tři těžká utkání venku remizoval v Liberci, Olomouci a Brně. Nesmíme nic podcenit. Do zápasu musíme vstoupit lépe než se Zlínem, kdy jsme nehráli dobře a honili jsme výsledek do poslední chvíle. Ten zápas máme ještě v hlavě, takže chceme udělat všechno pro to, aby páteční utkání bylo jiné,“ pokračoval kouč sešívaných.

V tabulce ztrácí slávisté na vedoucí příčku sedm bodů, naopak na druhé pozici drží čtyřbodový náskok. „Musíme se koukat hlavně na sebe a zvládnout to. Soustředíme se na náš zápas a když se povede, tak se pak můžeme koukat v tabulce nahoru i dolu. Už jsem říkal několikrát, že vyhrát zápas v české lize není snadné s nikým. Každý v tabulce o něco hraje, půlka ligy hraje o záchranu, půlka o poháry,“ doplňuje trenér.

„Každý hraje o život, není to snadné, protože všechny týmy umí bránit. V Brně jsme hráli do defenzivy mnohem lépe a od toho se musíme odpíchnout. Jsme mužstvo, který gól vždycky dá, ale nesmíme, pokud možno, inkasovat,“ dodal kouč.

Kromě Mešanoviče a van Burena trenér určitě nemůže počítat s vykartovaným Michaelem Ngadeuem. „Stoperská dvojice v Brně zahrála velice dobře a musíme do ní opět sahat. Nám se to stává ale skoro každé utkání. Příslibem je Jarda Zmrhal, který už začal s týmem lehce trénovat. Na Karvinou to ještě nebude, ale věříme, že by mohl co nejdřív začít trénovat naplno. Zranil se i Ruslan Mingazov, jinak to bude podobně jako v Brně,“ vysvětlil Jindřich Trpišovský.

Miroslav Stoch ví, že Slavii nečeká nic jednoduchého. „Očekáváme těžký zápas, protože v této fázi sezony je pro nás i pro soupeře každé utkání těžké. Musíme se na to zkoncentrovat a s Karvinou vyhrát. Bude to první zápas v celém kole, takže bychom i Plzeň chtěli dostat trochu pod tlak,“ přiznává slovenský záložník.

„Určitě nás ale nečeká nic lehkého, což si všichni uvědomujeme, takže musíme bojovat. Možná to bude podobně bojovné utkání jako v Brně, každopádně do toho musíme dát vše a je jedno, jakým způsobem, ale získat tři body,“ nabádá ofenzivní středopolař.

Kromě vytvoření tlaku budou chtít sešívaní uhájit náskok na druhé příčce. „To je jedno s druhým. Tak, jak my se snažíme dohnat Plzeň, tak týmy pod námi se snaží tlačit na nás,“ má jasno Stoch, který se těší na domácí prostředí.

„Fanoušci nám pomohli mnohokrát, takže věřím, že tomu bude stejně v pátek. I když se hraje v trochu horší čas, tak pevně věřím, že přijde hodně lidí a poženou nás, protože to budeme potřebovat. Musíme získat tři body, ještě je všechno otevřené. Ze čtrnáctibodové ztráty je sedmibodová a nikde není psáno, že po víkendu to nemůže být o čtyři nebo pět bodů,“ zakončil Miroslav Stoch.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články