Finále si velmi vážíme | SK Slavia Praha
Více

Finále si velmi vážíme

Slavii dovedl do finále domácího poháru po dlouhých šestnácti letech. „Přistupovali jsme k tomu se vší vážností. Hraje se jeden zápas o vše, není šance na reparát, nikdo nechce udělat chybu,“ říká po postupu trenér Jindřich Trpišovský.
„Velmi si vážíme, že jsme se dostali do finále poháru, pro Slavii je to po šestnácti letech, pro mě to poprvé. I před zápasem jsme vnímali, že Slavia do finále dlouho nedošla. Přistupovali jsme k tomu se vší vážností, důkladně jsme se připravovali. Prvních třicet minut to bylo trochu nervózní, hraje se jeden zápas o vše, není šance na reparát, nikdo nechce udělat chybu,“ uvedl své hodnocení trenér Jindřich Trpišovský.

„Dobře jsme se na zápas připravili, byli jsme silní na míči. Věděli jsme, že soupeř šel v defenzivě poslední dobou nahoru, brání dobře v bloku a venku uhrál dobré výsledky. Chtěli jsme si to připravit a soupeře utahat. Až na jednu situaci po standardce ve druhém poločase jsme je do šance nepustili, sami jsme si naopak tlak připravili a dvě šance dohráli do gólu. Krok od finále jsou nohy nejtěžší a hlava nechce udělat chybu. Ale kluci podali týmový výkon a bylo tam nasazení až do 93. minuty. Dali jsme dva góly, žádný nedostali a nikdo se nezranil,“ těšilo trenéra.

Na svůj výkon proti Karviné navázal Miroslav Stoch. „Má skvělou formu, která graduje, má super kondici, je silný na míči, je ho plné hřiště. S každým útokem jde zpět, končí zápasy na hranici vyčerpání. Hrozně vyspěl. Na začátku nás táhli jiní, teď on. Jen aby mu to zůstalo a bylo to pořád stejné,“ přeje si.

V základní sestavě se na hrotu objevil Tomáš Necid. „Vypadl nám Škoda a my startovali s vysokým útočníkem, protože je mužstvo zvyklé na vysokého hroťáka. Navíc Boleslav brání z bloku a chtěli jsme mít vepředu dobrého hlavičkáře. Standa Tecl do zápasů dobře vstupuje, což se teď Necidovi nedařilo. Mohlo nastat i prodloužení, takže pokud by šel do hry za remízového stavu třeba v 70. minutě, hrál by dalších padesát,“ objasňoval trenér.

Ve stejném složení naopak zůstal střed pole. „Ještě včera to vypadalo, že nebude hrát Hromada, ale nastoupil na vlastní žádost. Je to pro nás hodně důležité, ofenzivní hra je závislá na středu hřiště. Navíc musíme do sestavy neustále sahat, tak jsem rád, že aspoň ti tři mohou být spolu. Pepa Hušbauer dal dnes gól, Kuba Hromada toho hodně vybojuje a Souček je základní stavební kámen hry. Zvykají si na sebe a je to vidět na hře, která je kompaktnější. Chceme sestavu ustálit a tohle je první, na čem chceme pracovat,“ popisuje trenér.

Ten také chválil atmosféru v Edenu. „Velkou zásluhu na postupu mají fanoušci, i přes tenhle pozdní čas přišla slušná návštěva, jsme rádi, že nám v takovém počtu pomohli,“ děkoval Jindřich Trpišovský.

Slavii čeká ve finále domácího poháru Zlín nebo Jablonec. „Jablonec hraje výborně, Zlín nás potrestal před třemi týdny. Vybírat si nechci, když chcete být vítěz, musíte si poradit se všemi soupeři,“ má jasno.

Jako první ale přijde ligové utkání v Liberci. „Nevím, co od toho čekat, jedu tam poprvé jako soupeř. Hrajeme o hodně, jedeme tam za každou cenu vyhrát. Bude to zase válka o tři body, oběma týmům jde o hodně, v Liberci se těžko vyhrává, a to my potřebujeme. Nikdy jsem takový zápas nehrál, už tady doma to pro mě byl zvláštní zápas,“ přiznává před utkáním se svým bývalým klubem trenér.

Připojí se někdo z marodů? „S určitostí to říct nemůžeme. Tak na padesát procent se připojí Zmrhal nebo Škoda, jinak nikdo. Uvidíme, co Simon Deli, ale tam se to mění ze dne na den.“

Slavia chce naplno bodovat. „Liga je vyrovnaná, můžete být nahoře i dole strašně rychle. My jsme byli dole po Zlíně, teď je to lepší. Soupeři za námi mají bodový odstup, jsme ve finále poháru. I přes zranění to výsledkově zvládáme, i když to herně není úplná hitparáda. Na hřišti bude s blížícím s e koncem rozhodovat hlava, co si hráči dovolí. Nohy budou těžknout, rozhodovat budou zkušenosti a lídři,“ dodává.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články