Slávistky podlehly v derby Spartě | SK Slavia Praha
Více

Slávistky podlehly v derby Spartě

Fotbalistky závěr ligové soutěže nezvládly, když i podruhé na jaře podlehly Spartě. Po dnešní prohře Slavie v derby 0:3 mají k titulu blíže právě jejich rivalky, které mají před posledním zápasem náskok jednoho bodu.

Slavia nastoupila do zápasu bez zraněné Krejčiříkové. Karty byly jasně rozdané, domácí Sparta potřebovala vyhrát, Slavii by stačila remíza. Hned úvod nabídl dvě zajímavé situace na obou stranách, nejdříve Sparta zahrála v dobré blízkosti standardní situaci, kterou slávistky ubránily. Ve 3. minutě se naopak před brankářku dostala Szewieczková, bohužel byla příliš blízko, takže trefila gólmanku.

Hra se pak uklidnila a více se taktizovalo. Slavia pozorně bránila, Sparta se nechtěla ukvapit a udělat chybu. Slávistky se občas dostaly po rychlé kombinaci před branku Sparty, ale chyběla tomu lepší finální přihrávka. A třeba z rohového kopu sparťanka Pižlová promáchla, Divišová ale na dorážku do prázdné branky nedosáhla. Hrozila i Sparta, Stárová vypálila z dálky a Votíková vyrážela nad břevno. A po narážečce trefila z velkého úhlu břevno Strom. 

Sparta se dostala přeci jen do vedení, ve 32. minutě z levé strany prošla Strom přes Chlastákovou a zpětnou přihrávkou našla volnou Staškovou, která střílela z prvního doteku do protipohybu Votíkové. Ta si na míč ještě sáhla, ale nedokázala jej vytěsnit mimo branku. Do konce polocasu si již žádný tým nevypracoval výraznější šanci.

Druhý poločas nezačal pro Slavii dobře. V 50. minutě se z levé strany dostala z velkého úhlu ke střele Burkenroad, Votíkova neudržela a nejpohotovější byla Strom a zvýšila na 2:0. Slavii nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku. V 55. minutě po centru Necidové byla sama před brankářkou Svitková, ale než zpracovala, dokázala obrana jasnou šanci zblokovat na roh. V 66. minutě byla ve vápně faulována Divišová, penaltu však Svitková neproměnila. 

Slavia tlačila, ale nebylo jí přáno. Naopak musela dávat pozor na rychlé protiútoky, třeba v 77. minutě v dobré pozici střílela Burkenroad těsně nad branku. V 83. minutě bylo rozhodnuto, po autu se dostal míč k volné Staškové, která se z malého vápna nemýlila. Slavia už na víc neměla síly. Po prohře je tak o titulu pravděpodobně rozhodnuto, Sparta má bodový náskok a v posledním kole v Plzni si prvenství nenechá ujít.

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 3:0 (1:0)

Branky: 31. a 81. Stašková, 53. Strom
Sestava: Votíková, Pincová, Bartoňová (89. Jarchovská), Bartovičová, Chlastáková (53. Dědinová), Szewieczková (55. Veselá), Svitková, Pěničková (58. Necidová), Divišová, Sedláčková, Kožárová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články