A-tým zahájil letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

A-tým zahájil letní přípravu

Slavia zahájila letní přípravu před sezonou 2018/2019. Do ní se na úvod zapojí 28 hráčů včetně nováčků či navrátilců z hostování.

Kádr A-týmu Slavie na úvod letní přípravy čítá 28 jmen. Poprvé v sešívaném se představí dvě posily – Martin Vantruba a Vladimír Coufal. Z hostování se pak vrací Jasmin Ščuk a Marko Alvir.

V přípravě se objeví i dva nováčci – Jonas Auer, který už okusil atmosféru A-týmu Slavie v zimě, a Tomáš Freit. V přípravě s týmem už v minulosti byli i útočníci Jan Kuchta a Petar Musa. Podívejte se na přehled všech (staro)nových tváří v A-týmu zde.

Do přípravy A-týmu se nezapojí čtveřice Danny, Necid, Sobol a Mingazov, která ve Slavii končí a podrobnosti se dočtete zde. V A-týmu nebude pokračovat ani Pavel Bucha, který se připojí k juniorce. Důvodem je, že odchovanec klubu odmítl se Slavií prodloužit smlouvu z důvodu, že vedení klubu neakceptuje v novém kontraktu velmi nízkou výstupní klauzuli, jakou žádá hráč a jeho agent.

Slávisté měli v pátek na programu silové testy. Po nich v sobotu v ranních hodinách odcestují na týdenní kondiční soustředění do rakouského Aigenu. Až tam se k týmu připojí řada hráčů, která dostala svolení se do přípravy zapojit o něco později. V neděli večer dorazí reprezentanti ČR, kteří si sezonu prodloužili na reprezentačním soustředění také v Rakousku. Z osobních důvodu se v pondělí, respektive v úterý připojí dvojice Flo – Ngadeu.

Marko Alvir se z hostování vrátil se zraněním, které potvrdilo vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích, a v nejbližších dnech ho čeká operace kolene. Po ní se uvidí, jak dlouhá bude rekonvalescence.

Kádr Slavie pro úvod letní přípravy:

Brankáři: Kolář, Kovář, Vantruba

Obránci: Bořil, Coufal, Deli, Flo, Frydrych, Jugas, Kúdela, Ngadeu, Pokorný

Záložníci: Alvir, Auer, Freit, Hromada, Hušbauer, Souček, Stoch, Sýkora, Ščuk, Zmrhal

Útočníci: Kuchta, Mešanovič, Musa, Škoda, Tecl, van Buren

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články