Jaroslav Zelený vyztuží defenzivu sešívaných | SK Slavia Praha
Více

Jaroslav Zelený vyztuží defenzivu sešívaných

Defenzivní řady Slavie posílí pětadvacetiletý obránce či záložník Jaroslav Zelený. Ten přichází z Jablonce a v sešívaném podepsal smlouvu do roku 2022.

„Je to pro mě velký krok dopředu. Už když jsem šel z Karviné do Jablonce, tak to bylo o velký kus dopředu, teď je to zase o hodně dopředu. Uvidíme, jaké to bude, snad to půjde aspoň jako v Jablonci, doufám ale, že ještě lépe,“ uvedl po přestupu Jaroslav Zelený.

„Jardu Zeleného jsem chtěl už loni z Karviné, splňuje naše požadavky na pozici krajního hráče. Fotbalově je dobře vybavený, chtěli jsme ho dlouhodobě,“ hodnotil trenér Jindřich Trpišovský svého nového svěřence, který bude na dresu nosit číslo 12.

Pětadvacetiletý Jaroslav Zelený je odchovancem Hradce Králové, kde se už v 17 letech stal členem ligového kádru a postupně se zařadil mezi tahouny mužstva. Reprezentoval Českou republiku v kategoriích U18 a U19. V nejvyšší české soutěži má na svém kontě celkem 105 startů během šesti sezon, ve kterých si připsal zatím pět branek a devět asistencí.

V minulé sezoně se Zelený výrazně ukázal fanouškům českého fotbalu v dresu Jablonce. Během šestadvaceti utkání vstřelil jednu branku a přidal jednu asistenci. Podstoupil 151 obranných soubojů, ve kterých měl více než 60% úspěšnost. Může se také pochlubit více než 75% úspěšností přihrávek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články