Skvělé dvěstěpadesáté derby! | SK Slavia Praha
Více

Skvělé dvěstěpadesáté derby!

U rohového praporku kolíbal sparťanský čahoun Kincl v náruči jak nemluvně Obajdina, který mu centrem nabil na gól, letenským stadionem dunělo - „mistři, mistři". Chýlila se ke konci první půle nejslavnějšího fotbalového derby v republice a domácí vedli nad Slavií 2:0. Naši hráči se však v nádherném zápase báječně vzchopili. Nejprve vymazali dvoubrankové manko a nesložily je ani další dva inkasované góly. Na oba jsme dokázali odpovědět, a tak si nakonec vezli domů bod za remízu 4:4. „Nechtěli jsme být za idioty, to byla naše hnací páka,“ vysvětlil jednoduše pozadí vstání z mrtvých náš útočník LUDĚK ZELENKA. „V kabině jsme si během poločasu prostě řekli, že nebudeme za blbce.“ Byl to bláznivý zápas, divoké dostihy, jaké derby už dlouho nepamatuje. Z 2:0 na 2:2, pak 3:2, 3:3, 4:3 a v devadesáté minutě 4:4. Více než šestnáct tisíc diváků si zamlsalo. „Kvůli tomu se chodí na fotbal,“ svítily oči našemu záložníkovi TOMÁŠI KUCHAŘOVI.
Byl to on, kdo vyrval z rukou úřadujícím šampionům výhru. Za hranicí šestnáctky napřáhl a výstavní dělovka málem protrhla síť pod břevnem. „Zase to spadlo do toho rohu,“ vybavil si podobnou ránu, pod niž se na Letné podepsal ještě coby borec Bohemians. Na hřiště přišel jako žolík až po přestávce a ten tah se vyvedl. „To musí říct až trenér, ode mě to nečekajte. Nechci dělat mistra světa,“ prohodil Kuchař.
Hlavní hvězdou podvečera se však stal náš útočník PAVEL KUKA, do sparťanské brány nasypal hattrick. „V posledních dvou derby jsem dal čtyři góly, ale nepřeceňoval bych to,“ glosoval svůj mimořádný střelecký apetit reprezentant. „Člověk musí zůstat na zemi. A pak, je tu výsledek a ten nám vyšel jen napůl,“ uvedl Kuka.
Naši hráči si jeli na Letnou pro psychickou vzpruhu. Dočkali se jí? „To se teprve ukáže,“ konstatoval Kuchař. „Měli bychom si vzít hodně z druhé půle. Přesvědčili jsme se, že umíme hrát fotbal i střílet góly,“ připojil Kuka.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu na Xaverově!

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články