Škoda Kukovy šance | SK Slavia Praha
Více

Škoda Kukovy šance

Stoprocentní příležitost Pavla Kuky z 63. minuty, kdy náš útočník netrefil z malého vápna odkrytou branku, považují shodně oba trenéři za rozhodující moment střetnutí, ve kterém se Teplice dočkaly prvního jarního vítězství (2:0), zatímco my poprvé na jaře opouštěli ligový trávník se svěšenou hlavou. „Nemůžu být spokojen jak s výsledkem, tak s hrou. První poločas jsme promrhali, byl z naší strany laxní a dost pomalý, přechod z obrany do útoku, byl zdlouhavý, předváděli jsme něco úplně jiného, než jsme si řekli na poradě,“ zlobil se na své hráče náš kouč KAREL JAROLÍM. „Po přestávce se nám podařilo hru přece jen rozhýbat. Kdyby Kuka proměnil šanci, vývoj mohl být jiný. Ovšem Teplice vyhráli zaslouženě,“ konstatoval. Jako sluníčko zářil po vítězství kormidelník domácích PETR RADA. Přijímal gratulace, rozdával úsměvy. „Jsem rád, že se hráči sami přesvědčili, že se dá bodovat s každým.“ Že by se jeho svěřenci vypjali k bojovnému výkonu jen kvůli možnému propuštění jeho osoby, Rada odmítá. „O můj dres přece vůbec nešlo, hrají i sami za sebe. Věděli jsme, že Slavia je na tom lépe než na podzim, což bylo vidět na předcházejících zápasech. Bylo zřejmé, že s třemi útočníky chtějí využít naší slabší formy z minulých dvou zápasů, ale nám se podařilo jejich přednosti eliminovat. Za zodpovědný výkon jsme si zasloužili výhru, ale kdyby Kuka proměnil svoji šanci, mohlo být všechno jinak.“
Teplický záložník PETR FOUSEK ale po utkání prohlásil: „Makali jsme i za kouče. Jsme rádi, že to vyšlo, takhle jsme měli hrát od prvního kola. Máme tři body a v Jablonci přidáme další tři a trenér zůstane.“ Kde se vzala taková proměna v mužstvu, které po tristních výkonech dvakrát v řadě doma prohrálo? „V neděli dopoledne jsem myslel, že spadnou Stínadla. To když předseda klubu vtrhnul do kabiny. Ale vážně. Přestali jsme to zkoušet jen fotbalově a přidali i bojovnost a nasazení.“
Naše strana hodnotila utkání stručně. „Myslím, že střetnutí bylo spíše vyrovnané, ale nám chybělo více štěstíčka, hlavně při šanci Pavla Kuky,“ uvedl TOMÁŠ KUCHAŘ. Záložník, který zůstal po přestávce jen na lavičce, je přes další ztrátu přesvědčen, že stále budeme bojovat o druhou příčku.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články