V Opavě branka nepadla | SK Slavia Praha
Více

V Opavě branka nepadla

Předehrávka 26. kola mezi Opavou a Slavií skončila bez branek. Pražský tým nevyhrál už tři zápasy v řadě. Slávistům bez distancovaného Milana Zachariáše nevyšel první poločas, po přestávce přidali, v koncovce byli ale neškodní. A protože se neprosadili ani nadšeně bojující domácí, kteří mohli vítězství strhnout na svou stranu především v hektickém závěru, skončilo utkání remízou. Červenobílí tak ztratili další body v boji o pohárovou Evropu...
Předehrávka 26. kola mezi Opavou a Slavií skončila bez branek. Pražský tým nevyhrál už tři zápasy v řadě. Slávistům bez distancovaného Milana Zachariáše nevyšel první poločas, po přestávce přidali, v koncovce byli ale neškodní. A protože se neprosadili ani nadšeně bojující domácí, kteří mohli vítězství strhnout na svou stranu především v hektickém závěru, skončilo utkání remízou. Červenobílí tak ztratili další body v boji o pohárovou Evropu.

„Střetnutí se muselo líbit fanouškům v Opavě i u televize. K vidění byla spousta šancí. Víc jich měl soupeř, ale my taky měli nějaké možnosti. Chtěli jsme vyhrát a získat body, o které jsme přišli s Teplicemi. Proto byla z naší strany hra víc otevřená,“ řekl kouč Josef Csaplár.

Kouč Slezanů Pavel Hapal byl mnohem spokojenější. „Do utkání jsme vstoupili jako outsider. Slavia hraje o titul, mohli jsme hrát ze zajištěné obrany. Mrzí mě, jak jsme řešili finální fázi, bohužel spoustu příležitostí zahodíme, na gól se hrozně nadřeme. Důležité bylo eliminovat Kolouška, proto na něj hrál Loučka osobku,“ pochvaloval si Hapal.

„I přesto tam měl Koloušek několik zajímavých momentů,“ reagoval Csaplár, který už ve 40. minutě stáhl z levé strany zálohy György Józsiho a na trávník vyslal Davida Kalivodu. „Levá lajna hořela, situaci zkomplikovala i žlutá karta, kterou dostal hned v úvodu Karel Kratochvíl,“ vysvětlil. „Před zápasem bych byl s remízou zklamán, ale vzhledem k průběhu jsme si víc nezasloužili,“ mrzelo trenéra.

Ohlasy slávistů
Průběh zápasu
Fotografie

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články