Slávistky vyhrály v Hradci | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály v Hradci

Naše fotbalistky pokračují v sérii dobrých výsledků. V sobotu nastoupily v Hradci Králové a připsaly si další tři body. Do konce ligy zbývá poslední zápas, poté začnou vyřazovací boje...
Naše hráčky pokračují v sérii dobrých výsledků. V sobotu nastoupily v Hradci Králové a připsaly si další tři body. Do konce ligy zbývá poslední zápas, poté začnou vyřazovací boje.

V prvním poločase jsme měli o něco více ze hry. Přesto si šance vytvářela obě mužstva. Aktivní byla zejména Slovenka Ižová, ale ani jednu ze dvou příležitostí nevyužila. Nebezpečné byly i hráčky Hradce a jednou musela situaci zachraňovat až slávistka Marková, která na brankové čáře zastoupila naší brankářku.

Druhý poločas byl už náš a soupeř se soustředil na obranu. Slávistky zastavila dvakrát branková konstrukce. Ránu Chlumecké odrazilo břevno. Pěničková hlavičkovala do tyče. Jediná branka utkání přišla v 74. minutě. Pěničková vysunula Zubkovou, která se dostala před domácí gólmanku a rozhodla o jednobrankovém vítězství Slavie.

„První půli jsme nezačali dobře, Hradec měl dvě šance. Od dvacáté minuty jsme přebrali iniciativu a druhý poločas byl již jednoznačně v naší režii. Chlumecká nastřelila břevno, Pěničková tyč. Výhra je zasloužená, hlavně ve druhém poločase jsme si vypracovali více šancí. Jsem spokojen,“ uvedl trenér Josef Duchek.

Hradec Králové - Slavia 0:1 (0:0)
Branky: 74. Zubková
Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková, Jeřábková, Tománková - Zubková, Budošová, Pěničková, Ižová (90. Benýrová) - Mocová (80. Šeranová), Chlumecká (72. Šimanovská)
Sestava Hradce Králové: Cílová - Koutná, Midlochová, Petrasová - Vojtěchová (83. Di Giustová), Novotná, Studentová, Šmahelová, Fikejzová - Witczakova (59. Jančová), Rovenská

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články