V sobotu důležitý zápas proti Olomouci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu důležitý zápas proti Olomouci

Do konce první ligy zbývá odehrát už jen čtyři střetnutí. V tom prvním z nich hostíme v sobotu na Strahově od 14:25 Olomouc. Soupeř je v tabulce překvapivě na druhé příčce a před Slavií má tříbodový náskok. Mužstvo z Hané vstoupilo do druhé části české nejvyšší soutěže nenápadně, ofenzíva se dlouho probouzela ze zimního spánku a v úvodních čtyřech kolech docílila jediné branky...
Do konce první ligy zbývá odehrát už jen čtyři střetnutí. V tom prvním z nich hostíme v sobotu na Strahově od 14:25 Olomouc. Soupeř je v tabulce překvapivě na druhé příčce a před Slavií má tříbodový náskok. Mužstvo z Hané vstoupilo do druhé části české nejvyšší soutěže nenápadně, ofenzíva se dlouho probouzela ze zimního spánku a v úvodních čtyřech kolech docílila jediné branky. Navíc se jednalo o vlastence, který si vsítil příbramský Jan Žemlík. Méně produktivní útok však dokonale zastoupila nepropustná obrana, jež na jaře inkasovala pouhé tři góly.

Utkání proti Hanákům může být v boji o pohárovou Evropu klíčové. Vítězstvím bychom se na protivníka bodově dotáhli. V případě rovnosti bodů by pak v závěrečném účtování rozhodovaly vzájemné zápasy. Lepší bilanci má v tuto chvíli Olomouc, která vyhrála podzimní duel 2:0. V utkání byl vyloučen Adam Petrouš. O obě branky soupeře se postaralo slovenské útočné duo Reiter – Babnič. V sezóně 2002/2003 se nám střetnutí vydařila lépe. Doma na Strahově jsme zvítězili 1:0 a venku vyhráli 2:0.

Olomouc vede už druhým rokem velezkušený Petr Uličný, jenž dříve trénoval například Zlín, Brno, Ostravu, Plzeň, Žižkov, Opavu či Hradec Králové. Největší zásluhu na sklělé defenzivně má třiatřicetiletý brankář Martin Vaniak, který v tomto roce udržel už čtrnáct čistých kont a celkově útočí na magické číslo 100. Oporami jsou i mladí obránci Roman Hubník a Martin Hudec. Záložní řadu opustili v zimě Stanislav Vlček s Alešem Urbánkem, a tak Olomouc ve středu sází hlavně na bojovnost a kolektivní pojetí hry. V útoku vedle Petera Babniče nastupuje také další Slovák Luboš Reiter, s dvanácti góly druhý nejlepší střelec ligy.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články