Výborný výsledek, usmíval se Tomáš Došek | SK Slavia Praha
Více

Výborný výsledek, usmíval se Tomáš Došek

„Je to výborný výsledek,“ řekl po zápase proti Olomouci spokojený hrdina Tomáš Došek, střelec dvou gólů. „Získali jsme cenné body. Utkání bylo velmi kvalitní,“ prohlásil pravý záložník Karel Piták. „Hrálo se nahoru dolů, divákům se muselo střetnutí líbit,“ přikyvoval obránce Martin Latka...
„Je to výborný výsledek,“ řekl po zápase proti Olomouci spokojený hrdina Tomáš Došek, střelec dvou gólů. „Získali jsme cenné body. Utkání bylo velmi kvalitní,“ prohlásil pravý záložník Karel Piták. „Hrálo se nahoru dolů, divákům se muselo střetnutí líbit,“ přikyvoval obránce Martin Latka.

Slavia vstoupila do zápasu výborně a po třinácti minutách se dostala zásluhou Tomáše Doška do vedení. „Při standardce jsem čekal na zadní tyči, nikdo si mě nevšímal. Nedalo se to nedat,“ usmíval se pětadvacetiletý útočník. Ve 22. minutě to už bylo 2:0. „Tomáš Došek vystřelil, Vaniak míč vyrazil ke mně a já dorážel do prázdné brány,“ popisoval svou premiérovou branku v první lize David Kalivoda. „Chci věnovat gól tátovi, ten do mě nejvíc šil, ať už to protrhnu,“ podotkl mladý středopolař.

V úvodu druhého poločasu se hra trochu uklidnila, ale po chvíli se oba týmy nadechly k parádním výkonům. Za kratší konec zpočátku tahala Slavia. Výsledkem byl gól hostujícího Reitera na 2:1. „Trochu nám zatrnulo,“ přiznal Piták. Domácí utkání s Teplicemi se však neopakovalo. Naděje Olomouce totiž za minutu uťal svou druhou brankou Tomáš Došek. „Obránce podběhl centr od Martina Latky. Vystřelil jsem nártem, placírkou by tam míč asi nedoletěl,“ pokračoval v dobré náladě Došek. „Branka Tomáše byla strašně důležitá,“ pochválil spoluhráče Piták. Ocenění se dočkal i gólman Radek Černý. „Měl plno výborných zákroků, i díky němu jsme vyhráli,“ poznamenal devatenáctiletý Latka.

Třemi body se Slavia vrátila do hry o pohárovou Evropu, vyhráno však ještě nemáme. „Musíme hrát na vítězství, v závěru ligy bude rozhodovat každá maličkost,“ podotkl nejlepší střelec Slavie Piták. V příštím kole zamíříme do Uherského Hradiště. „Další utkání budou důležitá. Musíme vybojovat co nejvíc bodů. Chceme konečně vyhrát i venku,“ uzavřel muž zápasu Tomáš Došek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články