Hlavně se musí dařit celému mužstvu, říká Tomáš Došek | SK Slavia Praha
Více

Hlavně se musí dařit celému mužstvu, říká Tomáš Došek

Hrdinou střetnutí s Olomoucí se stal útočník Tomáš Došek. „Hrálo se mi dobře. Soupeř mi seděl, nechal si ode mě dát dva góly,“ poznamenává s úsměvem pětadvacetiletý forvard. „Proti Olomouci se mi daří, minulou sezónu jsme doma vyhráli 1:0 a gól jsem dával taky já,“ přibližuje nedávnou historii fotbalista s přezdívkou „Kanťas“, kterou získal po bývalém francouzském reprezentantovi Ericu Cantonovi...
Hrdinou střetnutí s Olomoucí se stal útočník Tomáš Došek. „Hrálo se mi dobře. Soupeř mi seděl, nechal si ode mě dát dva góly,“ poznamenává s úsměvem pětadvacetiletý forvard. „Proti Olomouci se mi daří, minulou sezónu jsme doma vyhráli 1:0 a gól jsem dával taky já,“ přibližuje nedávnou historii fotbalista s přezdívkou „Kanťas“, kterou získal po bývalém francouzském reprezentantovi Ericu Cantonovi.

Tomáš Došek se na podzim v lize trefil pouze jednou. Na jaře se mu ovšem daří a po úvodních zápasech, kdy i přes slušné výkony vycházel střelecky naprázdno, se nyní začíná prosazovat i gólově. V posledních čtyřech duelech vstřelil pět branek a rázem se stal druhým nejlepším střelcem Slavie.

V čem tkví Doškovo jarní probuzení? „Já sám nevím. Na tréninku makám pořád stejně. Možná to je trochu v sebevědomí, které se mi v posledních zápasech hodně zvedlo. Důležitou roli hraje taky štěstí,“ hledá příčiny obratu k lepšímu útočník. „Spokojený ale úplně nejsem. To budu teprve až začnu proměňovat všechny šance, ne jen třetinu. Pořád je co zlepšovat,“ podotýká kriticky rodák z Karlových Varů. „A hlavně se musí dařit celému mužstvu,“ dodává.

Opakovaného kvalitního výkonu si všimli i diváci, kteří Tomáše Doška při střídání vyprovodili potleskem. „Je to vždycky dobrý pocit, když fanoušci tleskají. Jsem moc rád,“ říká nejlepší střelec české nejvyšší soutěže za měsíc duben. Do konce ligy teď zbývá odehrát tři zápasy. „My je chceme vyhrát, ale stejný cíl budou mít i naši soupeři. Uvidíme, kdo bude mít silnější nervy. Rozhodovat budou maličkosti,“ uzavírá útočník.

Foto: Martin Malý

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články