Liga se chýlí ke konci, v pondělí zajíždíme do Uherského Hradiště | SK Slavia Praha
Více

Liga se chýlí ke konci, v pondělí zajíždíme do Uherského Hradiště

Fotbalové dostihy o Ligu mistrů vrcholí. Do konce české nejvyšší soutěže zbývá sehrát jen tři utkání, ve hře je devět bodů. Tři z nich se pokusíme ukořistit v Uherském Hradišti, kde změříme síly s místním Synotem. Dohrávka osmadvacátého kola první ligy je na programu v pondělí od 16:40, střetnutí vysílá přímým přenosem TV prima...
Fotbalové dostihy o Ligu mistrů vrcholí. Do konce české nejvyšší soutěže zbývá sehrát jen tři utkání, ve hře je devět bodů. Tři z nich se pokusíme ukořistit v Uherském Hradišti, kde změříme síly s místním Synotem. Dohrávka osmadvacátého kola první ligy je na programu v pondělí od 16:40, střetnutí vysílá přímým přenosem TV prima.

Soupeř drží v tabulce s devětatřiceti body šestou příčku. Pro Synot byl ligový ročník 2003/2004 sezónou plnou změn. Slovácký klub budoval nový fotbalový stánek, a tak úvodní domácí zápasy musel odehrát před nízkými návštěvami v Brně a v Drnovicích. Aby nebylo problémů málo, z kádru byli vyřazeni kanonýr Jiří Kowalík a klíčový záložník Tomáš Polách. Po čtyřech kolech se poroučel i trenér Radek Rabušic, kterého nahradil bývalý slávistický hráč a kouč Karel Jarolím. Přesto vypadal Synot na sestup, když prvního vítězství dosáhl až v sedmém kole. Poté však Moravané začali nastupovat před mnoha tisíci diváky na novém stadionu v Uherském Hradišti, mužstvo posílili obránce Jakub Bureš, exliberecký útočník Jan Nezmar i navrátilec Polách a týmu se začalo dařit.

Synot do konce podzimu vyšplhal na sedmé místo. V zimní přestávce se znovu posílil a vysoký standard drží i na jaře. Mužstvo bojuje o nejlepší umístění v historii a Pohár Intertoto. Mezi nejlepší hráče soupeře patří vedle výše uvedených podzimních posil také defenzivní záložník Jan Rajnoch, fanouškům dobře známý Vladimír Malár a slovenský talent Milan Ivana. Prosazovat se začíná i útočník Duško Stanic z Bosny a Hercegoviny. Výkonným ředitelem klubu je Jiří Zerzáň, bývalý úspěšný trenér slávistických házenkářek.

Slávistům se na Slovácku v minulosti příliš nedařilo, ze tří střetnutí jsme zde vyhráli pouze jednou. Vždy se ale hrálo na Širůchu ve Starém Městě, v Uherském Hradišti nastoupíme poprvé. Na podzim jsme Synot v domácím prostřední porazili 2:0, góly zaznamenali Piták a Adauto. V sezóně 2002/2003 skončilo utkání na Moravě remízou 0:0, doma jsme zvítězili 3:1.

Foto: Martin Malý

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články