32. Silvestrovské derby se blíží | SK Slavia Praha
Více

32. Silvestrovské derby se blíží

PRAHA - V poslední den roku 2017 se v Edenu odehraje 32. RI OKNA Silvestrovské derby. Slavia obhajuje v kategorii internacionálů loňské vítězství. Oproti předchozím ročníkům platí zvýšená bezpečnostní opatření týkající se prodeje vstupenek.
Program silvestrovského fotbalového dne v Edenu je už několik let neměnný - v 11 hodin začne 15. duel slávistických a sparťanských veteránů nad 45 let, v pravé poledne odstartuje 32. ročník derby internacionálů nad 35 let. Mezitím proběhne střelba na šampaňské zavěšené v bráně a předání humanitního daru. Během programu dojde také k uctění památky Josefa Pešiceho, který dlouhá léta v Silvestrovském derby nastupoval jak za Slavii, tak i Spartu.

Ve slávistické nominaci jsou poprvé David Kalivoda, Zdeněk Šenkeřík, Tomáš Hrdlička a Patrik Berger, o jehož startu se ještě bude rozhodovat v nejbližších dnech.

Silvestrovské derby bude přímým přenosem vysílat Česká televize, zhlédnout ho můžete od 10:50 na programu ČT Sport.

Vstupenky pouze na jméno

Na letošním Silvestrovském derby budou zavedena mimořádná bezpečnostní opatření. Maximální kapacita je snížena na 1000 diváků a bude zaveden adresný ticketing, kdy bude na vstupence uvedeno jméno, příjmení a datum narození každého diváka a při vstupu bude probíhat kontrola vstupenky oproti dokladu. Všem fanouškům tak doporučujeme včasný příchod na utkání.

Pro fanoušky Slavie probíhal předprodej lístků pouze přes fanouškovské organizace Odbor přátel a Fanklub pro členy. Pokud jste si o lístek nestihli zažádat a jste členem Odboru přátel, máte možnost poslat žádost spolu s uvedením osobních údajů až do 27. 12. na email sekretariat@odborpratel.cz. Vstupné pro dospělé je 150 korun, vstup pro děti do 15 let je zdarma, ale i ony musí mít svůj lístek s uvedením osobních údajů.

Na místě bude probíhat prodej pouze pro osoby starší 60 let, které mají zlevněné vstupné na 100 korun, ale pro které také platí adresný ticketing.

Poslední den v roce bude slávistickým fanouškům k dispozici i fanshop, který bude mít otevřeno od 10 do 15 hodin. V ostatní dny je fanshop od 24. 12. až do 1. 1. zavřený.

Program Silvestrovského derby:
11:00 zahájení 15. derby veteránů SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
11:50 konec utkání, vyhlášení nejlepších hráčů
12:00 zahájení 32. derby internacionálů SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
12:25 poločasová střelba na šampaňské, předání humanitárního daru
13:00 konec utkání, vyhlášení nejlepších hráčů a novoroční přípitek

Předběžné nominace:

Internacionálové
Slavia: Martin Vaniak, Lukáš Došek, Adam Petrouš, Martin Müller, Martin Hyský, David Kalivoda, Jaroslav Černý, Ivo Ulich, Karel Piták, Rudolf Skácel, Zdeněk Šenkeřík, Patrik Berger, Stanislav Vlček, Pavel Kuka, Tomáš Hrdlička

Sparta: David Bičík, Václav Koloušek, Marek Matějovský, Vlastimil Vidlička, Jiří Jarošík, Tomáš Hübschman, Jiří Novotný, Luděk Stracený, Marek Kincl, Jan Flachbart, Tomáš Čížek, Lukáš Zelenka

Veteráni
Slavia: Juraj Šimurka, Luděk Klusáček, Gustav Ondrejčík, Milan Šimůnek, Jan Mareš, Pavel Medynský, Jiří Jeslínek, Jaromír Jindráček, Roman Janoušek, Pavel Řehák, Miroslav Beránek, Jaroslav Šilhavý, František Veselý, Luboš Zákostelský, Luboš Kozel

Sparta: Jaromír Blažek, Miroslav Mlejnek, Petr Vrabec, Aleš Bažant, Michal Horňák, Josef Obajdin, Horst Siegl, Josef Jarolím, Richard Margolius, Marek Trval, Miloslav Denk, Lumír Mistr, Martin Hašek



Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články