Slavia korunovala tlak v závěru | SK Slavia Praha
Více

Slavia korunovala tlak v závěru

PRAHA - Dlouho se zdálo, že 261. derby zvládne lépe Sparta, která se na Strahově po dvaceti minutách ujala Pohorského brankou vedení. Slávisté ale nesložili zbraně, ve druhé půli si vynutili tlak a pět minut před koncem zaslouženě vyrovnali, kdy se po rohu prosadil Karel Piták. Nový muž červenobílé lavičky Karel Jarolím tak při své obnovené premiéře získal s mužstvem cenný bod...
PRAHA - Dlouho se zdálo, že 261. derby zvládne lépe Sparta, která se na Strahově po dvaceti minutách ujala Pohorského brankou vedení. Slávisté ale nesložili zbraně, ve druhé půli si vynutili tlak a pět minut před koncem zaslouženě vyrovnali, kdy se po rohu prosadil Karel Piták. Nový muž červenobílé lavičky Karel Jarolím tak při své obnovené premiéře získal s mužstvem cenný bod. Slavia vstřelila Spartě v lize gól poprvé od jarního derby v roce 2002, s letenskými pak bodovala po roce a půl.

„Diváci, kteří přišli k mému příjemnému překvapení v hojném počtu, viděli zajímavý zápas se šancemi na obou stranách. I když jsme samozřejmě chtěli vyhrát, vzhledem k průběhu je na naší straně částečná spokojenost,“ řekl trenér Karel Jarolím. „Hlavně mě těší, že hráči ve druhém poločase ukázali dobrý charakter. Mužstvo chtělo, bylo z něj cítit něco zdravého. Díky tomu jsme dosáhli vyrovnání,“ pokračoval kouč.

Trenér přichystal do derby několik novinek. Karel Piták hrál část duelu na levé straně zálohy, od začátku nastoupil Pavel Kuka, na dvacet minut vystřídal severoirský forvard Paul Munster. „Navíc jsme ještě v určitých fázích utkání, kdy jsme prohrávali 0:1, hráli na tři obránce. Martin Zbončák se tak vysunoval na levý kraj zálohy,“ poznamenal Jarolím. „Derby mi dodalo optimismus. Stále nás ale čeká hodně práce, musíme jít zápas od zápasu," dodal závěrem.

Trenér hostů Jaroslav Hřebík uvedl: „Bylo to derby. Ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Týmy se naopak snažily eliminovat přednosti soupeře. Vyzdvihl bych, že se zápas na hřišti odehrál v duchu fair play, bez zákeřných faulů a negativních emocí. K vítězství jsme měli blízko, ale Slavia v závěru dobře zareagovala, přeskupila formaci a udělala svou hru útočnější.“


Utkání jsme sledovali on-line
Ohlasy slávistů
Fotografie (40)
Video (2:15, 14,7MB)
Zápasový magazín Poločas NOVĚ! (PDF, 2,5 MB)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články