Zasloužené vyrovnání, těšilo slávisty | SK Slavia Praha
Více

Zasloužené vyrovnání, těšilo slávisty

PRAHA - Fotbalisté Slavie Spartu neporazili, ale i tak mohli být spokojeni. Jak by ne, pět minut před koncem zápasu utekli hrobníkovi z lopaty a vyrovnali na konečných 1:1. „Je to spravedlivá remíza. Šance byly na obou stranách, výsledek odpovídá průběhu hry,“ řekl útočník Stanislav Vlček...
PRAHA - Fotbalisté Slavie Spartu neporazili, ale i tak mohli být spokojeni. Jak by ne, pět minut před koncem zápasu utekli hrobníkovi z lopaty a vyrovnali na konečných 1:1. „Je to spravedlivá remíza. Šance byly na obou stranách, výsledek odpovídá průběhu hry,“ řekl útočník Stanislav Vlček. Slávisté si moc pochvalovali skvělou podporu ze strany diváků. „Utkání mělo výbornou atmosféru. Fanouškům moc děkujeme, s nimi se nám hraje úplně jinak. Před plným stadionem je to paráda,“ podotkl hrdina duelu Karel Piták. „Bylo to vynikající střetnutí,“ přikyvoval Patrik Gedeon.

Červenobílí začali dobře a hned na v úvodu si vypracovali zajímavé příležitosti. V koncovce se jim však nedařilo, a tak se vedení naopak po dvaceti minutách hry ujala Sparta. Branku vypracoval sparťan Jun, jenž se do vápna dostal po nepovedeném odkopu Pitáka. „Vyběhl jsem proti němu, ale dal to pode mě přímo k Poborskému a ten jen dokopl míč do odkryté sítě,“ okomentoval situaci brankář Slavie Matúš Kozáčik.

Slávisté se nevzdávali a po celé střetnutí se snažili najít recept jak překonat zkušeného letenského gólmana Blažka. V závěru druhého poločasu, po dvou střídáních, Slavia vystupňovala svůj tlak natolik, že už sparťanům Blažkova kouzla nepomohla. Pět minut před koncem se po jednom z mnoha rohových kopů v šestnáctce soupeře nejlépe orientoval Piták a brankáře Sparty konečně překonal. „Standa Vlček vrátil balón před bránu. Měl jsem to na dlouhou nohu a trefil na lajně Zelenku. Naštěstí se míč odrazil zpátky mým směrem a já už ho dorazil do brány,“ popsal klíčový okamžik Piták.

Vyrovnávací branka spustila na Strahově vlnu euforie. „Jsem moc rád, že jsem napravil svoji chybu při prvním gólu,“ prohodil skromně Piták, který tentokrát nastoupil na levém kraji zálohy. „Mně je jedno, na jaké straně hraju. Hlavní je, že to tam spadlo,“ řekl šikovný záložník. „Minulé derby jsme prohráli právě dvěma góly ze standardek, tak jsme to teď Spartě alespoň trochu vrátili,“ všiml si Piták.

Úplný závěr však mohl patřit Spartě, kdyby ve slávistické brance nebylo Matúše Kozáčika. Ten totiž po rohu Poborského parádním zákrokem vyrazil tvrdou hlavičku Kadlece. „Docela mi zatrnulo. Bylo to poslední minuta a v té se často zápasy rozhodují. Ještěže jsem to chytil,“ oddychl si mladý slovenský gólman.

Mužstvo věří, že jej derby nakopne směrem vpřed. „Musíme se od tohoto zápasu odrazit a začít vyhrávat,“ zdůraznil Karel Piták. „Potřebujeme se soustředit sami na sebe a dostat se z krize. Výsledek proti Spartě nám může pomoct,“ souhlasil Gedeon. „Na Teplice máme utkání k dobru, proto věříme, že ještě můžeme skončit druzí,“ uzavřel Vlček.

Ohlasy trenérů, report ze zápasu, video a několik desítek fotografií najdete zde.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články