Vítězství juniorky zařídil Václav Koloušek! | SK Slavia Praha
Více

Vítězství juniorky zařídil Václav Koloušek!

PRAHA - Slávistická juniorka nastoupila v sobotu dopoledne v domácím prostředí v Xaverově k utkání třiadvacátého kola České fotbalové ligy proti Letohradu. Slavia zvítězila 2:0. Celý duel odehrál Václav Koloušek, jenž se velmi výrazně podílel na výhře našeho mužstva. Ve 47. minutě rozehrával rohový kop, ze kterého se trefil Jiří Studík. V 89. minutě pak Koloušek svou první soutěžní brankou od svého návratu tři body pojistil.
PRAHA - Slávistická juniorka nastoupila v sobotu dopoledne v domácím prostředí v Xaverově k utkání třiadvacátého kola České fotbalové ligy proti Letohradu. Naši fotbalisté zvítězili 2:0. Celý duel odehrál Václav Koloušek, jenž se velmi výrazně podílel na vítězství našeho mužstva. Ve 47. minutě rozehrával rohový kop, ze kterého se trefil Jiří Studík. V 89. minutě pak Koloušek svou první soutěžní brankou od svého návratu tři body pojistil.

Již od úvodních minut bylo na hřišti cítit přítomnost Václava Kolouška - rozděloval přihrávky, dirigoval mladší spoluhráče, rozehrával standardky. První vážnější zákrok si sice připsal slávistický brankář Slavík po střele letohradského Štěpána, ale blíže k brance měli červenobílí. V třicáté páté minutě napálil Táborský z osmnácti metrů míč do břevna, nadějné byly i pokusy Kotrby a Mejzlíka.

Slavia se zaslouženého vedení dočkala v úvodu druhého poločasu. Koloušek rozehrál rohový kop z pravé strany, k míči se dostal obránce Studík a holení ho nasměroval do sítě. Slávisté hráli dál aktivně s touhou přidat druhý gól a zápas rozhodnout. Další šanci měl po akci Kotrby Bálek, zamířil ale nad břevno. Za hranicí vápna vystřelil krásně Vondráček, brankář Kykal ale míč za svá záda nepustil, po centru střídajícího Hrdličky nastřelil Bálek z bezprostřední blízkosti tyč, krásný volej vystřihl Táborský, jen těsně vedle mířil Hrdlička. Letohrad se nevzdával, nebezpečná byla zejména tečovaná střela Štěpána v šedesáté osmé minutě, Slavík naštěstí míč stačil vykopnout. O chvíli později vyslal křižnou střelu Hynek, minul však bránu.

Minutu před koncem přišel další krásný Kolouškův moment. Po faulu Plašila na Hrdličku, zatočil Koloušek z pětadvaceti metrů nádherný centr na zadní tyč, míč proletěl obranou a zapadl do branky. Slavisté si po zásluze připsali další cenné body. O další budou bojovat již tuto středu doma proti Čáslavi, výkop utkání je v sedmnáct hodin.

"Věděli jsme, že Letohrad má formu, že mají dobré standardky a přechodovou fázi, ale také že jim to skřípe v obraně. Dva dny jsme trénovali standardní situace a to se nám vyplatilo. Dnes jsme přidali i druhý, pojišťovací gól, škoda, že nepřišel o něco dřív. Soupeř ale podal sympatický výkon" zhodnotil utkání trenér Pavel Trávník. "Ještě cennější je další částečné vítězství Václava Kolouška, možnost si s ním zahrát v jednom týmu je pro kluky obrovskou zkušeností."

Slavia B - FK OEZ Letohrad 2:0 (0:0)

Branky: 47. Jiří Studík, 89. Václav Koloušek
Slavia B: Slavík - Kratochvíl, Chleboun, Studík, Mejzlík - Kotrba (86.Robin Dejmek), Vondráček, Koloušek, Martin Zachariáš (46. Hrdlička) - Táborský (66. Tomáš Dubský), Bálek
Diváci: 135

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články