Venca Koloušek odehrál za béčko celý zápas | SK Slavia Praha
Více

Venca Koloušek odehrál za béčko celý zápas

PRAHA - Dopolední zápas slávistické juniorky se stal dalším významným dnem v kariéře slávistického záložníka Václava Kolouška. Poprvé od svého vyléčení ze zákeřné leukémie odehrál Václav kompletních devadesát minut soutěžního utkání! Bylo ho plné hřiště, dirigoval spoluhráče, rozehrával standardky, připravil první branku a v závěru utkání se zapsal mezi střelce, když zatočil volný přímý kop nádherně k pravé tyči. S naším fotbalistou vám přinášíme pozápasový rozhovor.
PRAHA - Dopolední zápas slávistické juniorky se stal dalším významným dnem v kariéře slávistického záložníka Václava Kolouška. Poprvé od svého vyléčení ze zákeřné leukémie odehrál Václav kompletních devadesát minut soutěžního utkání! Bylo ho plné hřiště, dirigoval spoluhráče, rozehrával standardky, připravil první branku a v závěru utkání se zapsal mezi střelce, když zatočil volný přímý kop nádherně k pravé tyči.

Blahopřejeme k odehraným devadesáti minutám!
"Děkuju."

Jak se po zápase cítíte?
"Určitě jsem měl chvilkové krize, trošku problémy s dechem. Jsem ale moc rád, že jsem to zvládnul."

Myslíte, že už dokážete hrát delší dobu i v lize?
"Těžko říct, nevím, uvidíme."

Co říkáte hře našeho béčka? Několikrát jste spoluhráčům pěkně od plic vyčinil...
"Jenom trochu, když jdeme do přečíslení tři na dva, tak to přece nemůžeme takhle zakopnout někam směrem na bránu. Ale myslím si, že hrají snaživý, aktivní fotbal a vědí co chtějí. Budou se zlepšovat."

Kdo rozhodl o vašem startu za béčko, požádal vás trenér Trávník?
"Ne, bylo to na moje přání, měl jsem v lize trest. Chtěl jsem si proto vyzkoušet, jak na tom doopravdy jsem, když budu hrát hned od začátku. Už jsem to plánoval dříve, ale předchozí utkání béčka se hrála na umělé trávě, do toho jsem přece jenom nešel."

Určitě jste se díval na derby, co říkáte výsledku?
"Díval, vzhledem k průběhu utkání jsme získali dobrý bod."

Co jste říkal závěru, nebyly to příliš velké nervy?
"No určitě! Matúš nás výborně podržel. Uvidíme, snad nám bude dařit dál."

Na další zápas v Opavě už budete připraven?
"Pokud mne trenér nominuje, určitě."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články