Lumír Sedláček se vrací domů | SK Slavia Praha
Více

Lumír Sedláček se vrací domů

Slavia jede do Opavy prolomit sérii již pěti zápasů bez vítězství, naposledy se totiž červenobílí radovali z ligové výhry koncem února. „Doufám, že se vypořádáme s rolí favorita a podaří se nám získat tři body. Domácím nebude chybět bojovnost, ale věřím tomu, že Liga mistrů je pro nás dostatečnou motivací,“ prohlašuje trenér...
Slavia jede do Opavy prolomit sérii již pěti zápasů bez vítězství, naposledy se totiž červenobílí radovali z ligové výhry koncem února. „Doufám, že se vypořádáme s rolí favorita a podaří se nám získat tři body. Domácím nebude chybět bojovnost, ale věřím tomu, že Liga mistrů je pro nás dostatečnou motivací,“ prohlašuje trenér Karel Jarolím, jenž by měl mít k dispozici téměř kompletní kádr. „Kromě Adauta jsou všichni včetně Mirka Holeňáka zdraví,“ pochvaluje si kouč.

Návratem na místo svého narození a prvních fotbalových krůčků bude zápas v Opavě pro Lumíra Sedláčka. „Těším se moc. Jen je škoda, že na tom týmy nejsou v tabulce lépe. Utkání je pro nás i pro Opavu hodně důležité, obě mužstva potřebují zabrat,“ říká záložník. Na srdeční záležitosti však není čas. „Samozřejmě. Teď chci pro Slavii body,“ zdůrazňuje odhodlaně Sedláček. Co by mohlo rozhodovat? „Bojovnost a nasazení, důležitá bude i první branka.“

Lumír bude mít v sobotu v Opavě mohutnou podporu. Střetnutí bude sledovat jeho rodina a také kamarádi. „Přijdou a nebude jich málo. Určitě alespoň dvacet lidí. Komu budou fandit? To je jasný, že Slavii,“ podotýká Sedláček, kterého v minulých týdnech trápily zdravotní problémy s kotníkem. „Všechno je už v pořádku, jsem připravený nastoupit. Doufám, že dostanu důvěru,“ přeje si.

Mužstvo se vydalo do Slezska již v pátek ráno, odpoledne pak absolvovalo v Lichnově trénink. „Byla to klasická předzápasová příprava. Přišlo se podívat i hodně místních, tak jsme alespoň rozdali nějaké fotky. Hned po tréninku jsme pak odjeli do Frenštátu na hotel. Bylo celkem chladno.“

Také po utkání se tým vrátí do hotelu a přečká tam až do úterý, kdy hraje Slavia Pohár ČMFS s Ostravou. „Vzhledem k tomu, že nastoupíme na Baníku je to ku prospěchu věci. Cestovat do Prahy a pak zase zpátky by asi nebylo nejlepší, takhle si na horském vzduchu alespoň pročistíme hlavy,“ uzavírá Sedláček.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články