Martin Zbončák: Hezčí gól jsem asi nedal | SK Slavia Praha
Více

Martin Zbončák: Hezčí gól jsem asi nedal

OPAVA - První část slezské mise mají slávisté úspěšně za sebou. K důležitému ligovému vítězství dovedl Slavii kapitán Radek Bejbl. „Věděli jsme, že to tady bude těžké. Body se nerozdávají nikde, výhra je proto velmi cenná,“ prohlásil Bejbl. „Utkání se nevyvíjelo podle našich představ...
OPAVA - První část slezské mise mají slávisté úspěšně za sebou. K důležitému ligovému vítězství dovedl Slavii kapitán Radek Bejbl. „Věděli jsme, že to tady bude těžké. Body se nerozdávají nikde, výhra je proto velmi cenná,“ prohlásil Bejbl. „Utkání se nevyvíjelo podle našich představ. Tím, že jsme vyrovnali a zápas otočili, jsme prokázali sílu,“ pochvaloval si hrdina duelu Martin Zbončák. „Skvělá byla i divácká kulisa, přišlo skoro šest tisíc lidí,“ dodal Bejbl.

Začátek střetnutí přitom Slavii vůbec nevyšel a soupeř se ujal vedení už po deseti minutách hry. „Nebyli jsme aktivní a nehráli dobře,“ poznamenal sebekriticky Karel Piták. Přesto červenobílí dokázali zabrat. „Od pětadvacáté minuty jsme už byli lepší,“ řekl náš záložník. „Museli jsme dohánět. Naštěstí jsme nezpanikařili a začali hrát to, na čem jsme se dohodli před zápasem. To znamená po zemi a kombinačně,“ vysvětlil Bejbl. Zlepšená hra pak přinesla vyrovnání v podaní Patrika Gedeona, jenž dorazil ránu Lumíra Sedláčka. Pavel Fořt navíc před přestávkou orazítkoval tyč.

Nerozhodný stav na ukazateli skóre ovšem ani pro jedno z mužstev nic neřešil, a tak rychlé tempo hry pokračovalo i ve druhé půli. Na obou stranách bylo množství šancí. Ujala se až jedna z posledních, když se deset minut před závěrečným hvizdem po rohovém kopu Václava Kolouška prosadil volejem z hranice pokutového území Martin Zbončák. „Máme to tak nacvičené, číhám kolem šestnáctky. Rána mně sedla úplně ideálně. Ve vápně bylo hodně hráčů a míč šel všem nad hlavou přímo pod břevno,“ okomentoval svou parádní trefu Zbončák. „Takhle hezký gól jsem asi ještě nedal,“ přiznal.

To ovšem nebyl konec. Opava se nechtěla smířit s porážkou a bojovala do posledních chvil. Nejvíce slávistům zatrnulo v nastavení, kdy po přímém kopu Baránka a hlavičce Zehera vykopával balón z brankové čáry Karel Piták. „Byla klika, že jsem tam stál,“ odmítl nálepku spasitele Piták. „Samozřejmě jsem se lekl, ale věřil jsem, že to Karel bude mít,“ vrátil se k situaci Zbončák.

Slávisté se po utkání přesunuli do Frenštátu pod Radhoštěm, kde se budou připravovat na čtvrtfinále Poháru ČMFS v Ostravě. Zápas se uskuteční v úterý. Na programu tedy bude odpočinek a lehčí trénink. „Určitě, v neděli nás nejspíš čeká jen pozápasový výklus a masáže, potom už se musíme stoprocentně soustředit na Baník,“ uzavřel Piták.

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články