Juniorka remizovala v Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala v Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ve čtyřiadvacátém kole ČFL remizovala slávistická rezerva na jihu Čech 2:2. Branky Slavie vstřelili Tomáš Dubský a Marek Borovský, za soupeře se trefili Martin Smíšek a Marek Kulič, členové prvního týmu Budějovic. Naše juniorka drží už dvanáct zápasů neporazitelnost.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ve čtyřiadvacátém kole ČFL remizovala slávistická rezerva na jihu Čech 2:2. Branky Slavie vstřelili Tomáš Dubský a Marek Borovský, za soupeře se trefili Martin Smíšek a Marek Kulič, členové prvního týmu Budějovic. Naše juniorka drží už dvanáct zápasů neporazitelnost.

Nástup do první půle jsme měli parádní a už po dvou minutách hry jsme otevřeli skóre. Mejzlík poslal do šestnáctky soupeře dlouhý balón, obránci Budějovic zazmatkovali a odkopli míč pouze k Dubskému, jenž z voleje vstřelil první gól. Protivník však zabral a během šesti minut stav zásluhou Smíška a Kuliče otočil. To byl ale jen ojedinělý výpadek Slavie, která ještě do poločasu dokázala vyrovnat. Po standardní situaci z pravé strany a dobré práci Chlebouna uvnitř pokutového území se balón dostal k Borovskému a ten překonal rozhozeného brankáře.

Po přestávce se slávisté soustředili na defenzívu a pozorně bránili. Hrálo se sice nahoru dolů, brankových příležitostí však k vidění příliš nebylo. Přesto červenobílí České Budějovice několikrát ohrozili z rychlých protiútoků, v koncovce se nám ale nedařilo. Největší možnost strhnout vedení na naší stranu měl minutu před závěrečným hvizdem útočník Bálek.

„Do utkání jsme vstoupili tak jak jsme si řekli a ujali se vedení. Po patnácti minutách jsme ovšem trochu polevili a dvakrát inkasovali. Ještě chvíli jsme se sice hledali, potom se ale mužstvo zvedlo a vyrovnalo. Ve druhé půli jsme pokračovali v zodpovědné hře. I když jsme mohli vyhrát, bod bereme,“ uvedl trenér Pavel Trávník.

České Budějovice B – Slavia B 2:2 (2:2)
Branky: 29. Smíšek, 35. Kulič – 2. Dubský, 44. Borovský
Sestava Slavie: Samoel – Kratochvíl, Chleboun, Studík, Mejzlík – Borovský (79. Kozel), Vondráček, Kotrba, Zachariáš (66. Dejmek) – Bálek, Dubský (68. Jirásek)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články