V pondělí doma proti Teplicím! | SK Slavia Praha
Více

V pondělí doma proti Teplicím!

Slavii čeká jeden z klíčových duelů jara. V pondělí 2. května červenobílí nastoupí v Praze na Strahově k utkání pětadvacátého ligového kola s Teplicemi. V zápase proti Severočechům jde o hodně, v sázce není nic jiného než druhé místo zaručující kvalifikaci do třetího předkola Ligy mistrů.
Slavii čeká jeden z klíčových duelů jara. V pondělí 2. května červenobílí nastoupí v Praze na Strahově k utkání pětadvacátého ligového kola s Teplicemi. V zápase proti Severočechům jde o hodně, v sázce není nic jiného než druhé místo zaručující kvalifikaci do třetího předkola Ligy mistrů. Soupeř má sice šest bodů náskoku, ale Slavia zase střetnutí v Brně k dobru, a tak do souboje vstoupí v pozici, kdy má stále ještě vše ve svých rukách.

Teplice trénuje Vlastislav Mareček. Devětatřicetiletý kouč slavil úspěchy již v předchozích dvou soutěžních ročnících ve Zlíně. Asistenty jsou Jiří Bartl a Svatopluk Habanec. Mezi tyčemi kraluje gólman Tomáš Poštulka. Obranu řídí exslávista Karel Rada, zkušený Tomáš Hunal je momentálně zraněný. V záloze působí například Pavel Verbíř či Dušan Tesařík. Nejlepším střelcem je s devíti brankami forvard Jiří Mašek. Do útoku navíc Teplice v zimě získaly exotickou posilu, reprezentanta Kostariky Williama Sunsinga.

Naposledy se obě mužstva střetla na podzim. Utkání, které se hrálo na teplických Stínadlech, skončilo vítězstvím domácího celku 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil kanonýr Mašek. V sezóně 2003/2004 slávisté venku naopak vyhráli 1:0 přesnou trefou Pitáka. Odveta na Strahově skončila 2:2. Za Slavii dvakrát skóroval Tomáš Došek, za hosty srovnal během necelých dvou minut Veleba.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články