Pohárové čtvrtfinále: Hradec Králové | SK Slavia Praha
Více

Pohárové čtvrtfinále: Hradec Králové

PRAHA – I mladší fandové si zápasy s Hradcem Králové spíše spojují s první ligou. Východočeský tým však před třemi lety z nejvyšší soutěže sestoupil a zatím marně usiluje o...
PRAHA – I mladší fandové si zápasy s Hradcem Králové spíše spojují s první ligou. Východočeský tým však před třemi lety z nejvyšší soutěže sestoupil a zatím marně usiluje o návrat mezi elitu. Po deseti letech se probojoval do čtvrtfinále Poháru ČMFS a los mu přidělil právě Slavii Praha.

Čtyřikrát za sebou venku
Svěřence trenéra Karla Jarolíma čeká třetí ze čtyř střetnutí venku. „Šetřit nejspíš nikoho nebudeme, nehráli jsme o víkendu. Věřím, že utkání zvládneme,“ řekl náš kouč, jehož svěřenci se po zápase na Spartě představili ve Zlíně, ve středu nastoupí v Hradci, v sobotu pak v lize na Slovácku. „To jsem asi nezažil. Musíme se s tím ale vypořádat, nic jiného nám nezbývá,“ dodal trenér.

Chybí Švento, Hrdlička a Švec, vrací se Krajčík
Na marodce Slavie jsou záložníci Dušan Švento (bolesti zad) a Tomáš Hrdlička (potíže s kolenními vazy). Velký otazník se vznáší nad startem obránce Michala Švece, který má svalové problémy. Hrát naopak může obránce Matej Krajčík, jehož trest za osm žlutých karet se na pohár nevztahuje, a jeho druhou část si odpyká v zápase se Slováckem.

Kapitánův návrat do rodného města
Zvláštní náboj bude mít zápas pro kapitána Karla Pitáka, který z Hradce Králové do Slavie v listopadu 2001 přestoupil. V svém rodišti bydlel dvacet jedna let, třináct let hrál v tomto městě fotbal. „Lehké to mít nebudeme, Hradec není slabší než ligová mužstva, ale i přesto budeme chtít vyhrát,“ řekl náš záložník.

Cesta pohárem: Slavia nedostala gól
Slavia postoupila v probíhajícím ročníku domácího Poháru přes Dvůr Králové (3:0), Hlučín (4:0) a Vítkovice (1:0). Náš středeční soupeř se vypořádal s Chrudimí (5:1), Letohradem (1:1, 6:5 na penalty), Náchodem (3:2) a HFK Olomouc (2:1).

Boj o postup
Hradec se o víkendu vyhoupl na druhé místo druholigové tabulky za Kladno a před České Budějovice. V domácím utkání s Olomoucí B nastoupil v sestavě: Podhajský – Kaplan, Filip, Karal, Jůn – Štěpán (80. Přibyl), Jiroušek (64.Kowalczyk), Šmarda, Rezek – P.Černý, Semerák (85.Gavula) Trenérem je Karel Krejčík.

Fanklub pořádá zájezd
Oficiální fanklub Slavie pořádá do Hradce Králové zájezd v ceně 90 Kč. Zájemci mohou stále zavolat na telefonní číslo 777 302 302. Utkání začíná v 18:00 a na našem webu můžete sledovat přímou on-line reportáž z hradeckého stadionu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články