Hodinová bouřka v kabině | SK Slavia Praha
Více

Hodinová bouřka v kabině

Čtvrteční trénink slávistických fotbalistů začal o hodinu později. Trenér Karel Jarolím důrazně domlouval hráčům, nejprve mluvil s těmi staršími, následně na to před celým týmem. Tématem bylo středeční vyřazení z Poháru ČMFS, ale také odpovědnost a přístup k dalším...
Čtvrteční trénink slávistických fotbalistů začal o hodinu později. Trenér Karel Jarolím důrazně domlouval hráčům, nejprve mluvil s těmi staršími, následně na to před celým týmem. Tématem bylo středeční vyřazení z Poháru ČMFS, ale také odpovědnost a přístup k dalším zápasům.

Trenér Karel Jarolím se pro náš web ještě vrátil ke středečnímu střetnutí. „Přiznávám, že jsem prožil velice nepříjemné pocity. Na utkání jsme se pečlivě připravovali, pak jsme ale promrhali celý první poločas. A opět jsme si nechali dát lacinou branku. Ještě bych možná pochopil, kdyby vysoký hráč v našem vápně skóroval hlavou. Ale nás je před brankou deset, míč mu spadne k nohám a on má pak dostatek času v pohodě vstřelit gól. Tohle mne doslova rozlítilo,“ řekl k nepovedené první půli pohárového čtvrtfinále.

„Druhý poločas jsme už soupeře přitlačili k brance, ale chyběla finální přihrávka,“ doplnil slávistický kouč. Pomohla by zmíněná změna rozestavení při bránění standardek? Bude dost času na přechod na osobní obranu? „Udělat můžeme mnoho věcí, osobní obrana však není všelék, i tak může míč znovu propadnout k volnému soupeři. Vždy půjde především o odpovědnost každého fotbalisty.“

Došlo i na pokuty? „Možná budeme muset sáhnout i k finančnímu postihu, já osobně bych ale byl rád, kdyby se naše výkony radikálně zlepšily i bez toho,“ prozradil trenér. Právě pro něj bude nadcházející zápas na Slovácku ještě prestižnější než ostatní. V klubu delší dobu působil. „Byl bych rád, kdybychom bodovali, ale Slovácku sestup nepřeji. Doufám, že náš duel v konečném účtování nebude hrát zásadní roli.“

Mnozí fanoušci po posledních ztrátách a ziscích soupeřů přestávají v konečný úspěch věřit. Jak je na tom náš trenér? „Šance jsou stále pro všechny týmy na špičce tabulky stejné, je to otevřené,“ nepodléhá trenér pesimismu.

Slavia bude moci první významný krok k nápravě udělat již tuto sobotu v dalším ligovém klání na Slovácku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články