V sobotu na Slovácku o důležité body | SK Slavia Praha
Více

V sobotu na Slovácku o důležité body

PRAHA - Slavia má před sebou čtvrtý zápas venku, tentokrát se o důležité ligové body utká v Uherském Hradišti se Slováckem. Tedy s klubem, kde dříve trénoval současný trenér Karel...
PRAHA - Slavia má před sebou čtvrtý zápas venku, tentokrát se o důležité ligové body utká v Uherském Hradišti se Slováckem. Tedy s klubem, kde dříve trénoval současný trenér Karel Jarolím a hrál zde i jeho syn Lukáš. Navíc sportovním ředitelem Slovácka je bývalý manažer Slavie Josef Jinoch. Trenér Karel Jarolím opět nemá k dispozici ani zdaleka kompletní kádr. „Musíme si s marodkou poradit. Na Slovácku to nebude jednoduché. Čeká nás boj o život,“ řekl kouč, který svým svěřencům po pohárovém propadáku v Hradci Králové dlouho promlouval do svědomí.

Bez šesti fotbalistů
V sobotu bude našemu kouči chybět Matej Krajčík, který si odpyká druhou část trestu za žluté karty, nenastoupí Karel Kratochvíl (viróza), zřejmě i Marek Suchý a Michal Švec (oba svalové problémy), Tomáše Hrdličku vyřadí ze hry zraněné koleno. Dušan Švento, kterého trápily bolesti zad, již trénuje s týmem, jeho start od začátku je ale velmi nepravděpodobný.

Mírně aktivní bilance
Slavia má se Slováckem v historii novodobé české ligy mírně aktivní bilanci, střetla se s ním zatím jedenáctkrát, čtyři zápasy vyhrála, čtyři remizovala a třikrát prohrála, z toho dvakrát na jižní Moravě, skóre je 13:10.

Naposledy výhra
Podzimní duel na Strahově vyhráli červenobílí 2:0. Branky vstřelili Dušan Švento a Stanislav Vlček. Naposledy se Slavia představila na Slovácku 9. dubna minulého roku, kdy podlehla 0:2, o obě branky se na podmáčeném terénu postaral Michal Ordoš. Tři dny po zápase byl odvolán kouč červenobílých Josef Csaplár.

Slovácko také selhalo v poháru
Slovácko je na dvanácté příčce tabulky. Trenérem je Stanislav Levý, kterého si naši fanoušci jistě dobře pamatují hlavně z doby jeho úspěšné fotbalové kariéry v Bohemians. Stejně jako Slavia i Slovácko nečekaně v týdnu vypadlo z Poháru ČMFS, když nepřehrálo téměř rezervní celek Brna.

Start kanonýra Ivany je nejistý
„Určitě budeme chtít Slavii porazit. Ještě nejsme zachráněni a v domácím prostředí si nemůžeme dovolit ztrácet body s jakýmkoliv soupeřem,“ řekl oficiálnímu webu Slovácka útočník Milan Ivana, nad jehož startem visí otazník. Milan Ivana je s devíti brankami v čele ligových kanonýrů, v posledních dvou zápasech však svému týmu kvůli zranění citelně chyběl.

Vysílá Nova
Sobotní zápas začíná ve 14:25, přímý přenos můžete sledovat na obrazovkách televize Nova, na našem webu vám přineseme tradiční on-line reportáž ze stadionu a další zpravodajství.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články