Remíza ze zápasu bez šancí | SK Slavia Praha
Více

Remíza ze zápasu bez šancí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Tolik komplikací před zápasem asi trenér Karel Jarolím ještě nezažil. Nejen že mu chybělo hned šest hráčů – Krajčík, Švec, Hrdlička, Švento, Suchý, Kratochvíl - krátce po obědě se mu rozpadla i náhradní stoperská dvojice.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Tolik komplikací před zápasem asi trenér Karel Jarolím ještě nezažil. Nejen že mu chybělo hned šest hráčů – Krajčík, Švec, Hrdlička, Švento, Suchý, Kratochvíl - krátce po obědě se mu rozpadla i náhradní stoperská dvojice. „Při došlápnutí mi vypadla část nártové kůstky,“ vysvětlil nám Radek Dosoudil. „Ještě před zápasem jsem to zkusil rozběhat, ale nešlo to,“ dodal s tím, že do středy se situace může zlepšit.

K Ante Aračičovi tak musel Jiří Studík, který měl původně nastoupit na kraji obrany. Místo něj se posunul z postu defenzivního záložníka na beka Miroslav Holeňák. A trenér musel přemýšlet dál, protože mu defenzivní záložník chyběl. „O tom, že budu hrát, jsem se dozvěděl hodinu před zápasem,“ prozradil devatenáctiletý odchovanec Slavie Pavel Eliáš, který prožil svoji ostrou ligovou premiéru. „Ani domů jsem to nestačil zavolat, asi byli u televize dost překvapení,“ usmál se.

Právě Eliáš měl dvě nadějné šance, obě po rohových kopech. „Škoda, že jsem nedal branku, míč se ke mně dostal trochu náhodou, ale proměnit jsem to měl,“ zalitoval. „Bylo to bojovné utkání, škoda, že jsme nevyhráli. Přiznávám, že jsem měl trochu trému.“

Bude remíza nakonec ztrátou nebo ziskem? „Uvidíme na konci sezóny. Jsme rádi, že jsme po špatném zápase v Hradci uhráli alespoň bod a nedostali gól,“ řekl Lukáš Jarolím. „Na zápas na Slovácku jsem se těšil, prožil jsem tu zdařilou sezónu,“ dodal a pochválil svého kolegu ze zálohy Pavla Eliáše. „Snažili jsme se ho povzbudit, byl to jeho první zápas. Podal slušný výkon. Dobře zahrála i obrana, Slovácko jsme do velkých šancí nepouštěli,“ řekl také náš záložník a vzpomněl si na nevydařený středeční pohárový duel. „Dneska jsme hráli bojovněji, snad to bylo vidět. Hodně věcí jsme si po středě vyříkali, nepřistoupili jsme k pohárovému duelu dobře.“

Standa Vlček po zápase také bod bral. „Šancí bylo dnes málo. Bylo to asi víc o bojovnosti, víc než o fotbale. My jsme hráli po velkém zásahu do sestavy, mladí kluci hráli poprvé. Zvládli to výborně, jsou budoucností Slavie,“ pochválil Vlček své spoluhráče. Náš forvard měl i dobrou šanci zápas rozhodnout. „Přehodil jsem brankáře, ale bohužel zase chyběl kousek, prostřelit to asi nešlo, gólman byl blízko,“ povzdechl si. „Ale v téhle sestavě jsme spolu ani netrénovali, bod musíme brát. Snad se někdo do středy dá dohromady.“

Brankář Michal Vorel měl před sebou úplně novou stoperskou dvojici. „Jirka Studík působil jistě, dobře hrál i Ante, dozadu to bylo vynikající, stěžovat si na to nemohu, moc práce jsem neměl,“ řekl našemu webu náš gólman. „Uvidíme, jestli je bod málo nebo ne, musíme se i v dalších zápasech o body porvat,“ uzavřel hektický slavistický den Michal Vorel.

S Pavlem Eliášem a Jirkou Studíkem připravíme samostatné rozhovory.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články