Béčko porazilo Bohemians Praha (týmové foto) | SK Slavia Praha
Více

Béčko porazilo Bohemians Praha (týmové foto)

PRAHA - Slávistické béčko dnes podalo bojovný výkon a porazilo střížkovskou Bohemku 3:2. Branky dali v prvním poločase Černý a Hercegfalvi, třetí přidal v 68. minutě zápasu Kalivoda.
PRAHA - Slávistické béčko dnes podalo bojovný výkon a porazilo střížkovskou Bohemku 3:2. Branky dali v prvním poločase Černý a Hercegfalvi, třetí přidal v 68. minutě zápasu Kalivoda.

Zápas byl pěkně rušný, slávisté po nešťastné vlastní brance prohrávali už v deváté minutě. Odpovědí byla šance Kalivody a vyrovnávací branka Milana Černého ve 28. minutě. O devět minut později už Slavia vedla, znovu po Kalivodově přímém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Hercegfalvi. V 65. minutě byl zezadu podražen ve vápně Pekhart, místo penalty však slávistický útočník uviděl červenou kartu. V 68. minutě se prosadil po samostatné akci Kalivoda a Slavia vedla 3:1. Devět minut před koncem pak Held nešťastně tečoval střelu Zoubka do vlastní sítě. V závěru ještě Bauer vykopl míč z brankové čáry a zabránil vyrovnání.

Trenér Luboš Kozel zápas nedotrénoval, v 59. minutě ho rozhodčí vykázal na tribunu. „Podali jsme dnes nejlepší výkon na jaře proti kvalitnímu soupeři, musím být stoprocentně spokojený. Brzy jsme po vlastní brance prohrávali, ale kluci se s tím vyrovnali velice dobře a do poločasu jsme výsledek otočili. Zápas ovlivnilo nesmyslné vyloučení Pekharta, místo toho, abychom zahrávali penaltu, šli jsme do oslabení. Po výborné akci Davida Kalivody jsme však zvýšili na 3:1 a soupeř už jen snižoval nešťastně tečovanou střelou, vlastně jsme dnes dali všech pět gólů,“ zhodnotil zápas kouč. Své vyhnání na tribunu nekomentoval. „Každý, kdo zápas viděl, si udělá obrázek sám."

Slavia B - Bohemians Praha 3:2
Branky: 28. Černý, 37. Hercegfalvi, 68. Kalivoda – 9. vlastní Nachtman, 81. Zoubek
Slavia: Kozáčik – Bauer, Šmíd, Nachtman, Held – Hercegfalvi (88. Parys), Gecov, Kalivoda, Černý – Dubský (90. Jarolímek), Pekhart
Červená karta: Pekhart

Tabulka ČFL

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články