Jiří Studík – spolehlivý stoper na záskok | SK Slavia Praha
Více

Jiří Studík – spolehlivý stoper na záskok

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Vzpomínáte si na loňský zápas Slavie v Příbrami? Trenér Karel Jarolím musel nasadit do hry hned tři téměř neznámé mladíky. Marka Suchého, Milana Černého a Jiřího Studíka. Právě dvacetiletý Jiří Studík byl znovu povolán před zápasem...
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Vzpomínáte si na loňský zápas Slavie v Příbrami? Trenér Karel Jarolím musel nasadit do hry hned tři téměř neznámé mladíky. Marka Suchého, Milana Černého a Jiřího Studíka. Právě dvacetiletý Jiří Studík byl znovu povolán před zápasem se Slováckem, kdy mužstvo postihla celá řada absencí. Původně měl nastoupit na místě Mateje Krajčíka, nakonec hrál na stoperu. Svým výkonem určitě nezklamal.

Kdy jste se dozvěděl, že budete hrát?
„Trenér mi už něco naznačoval po utkání v Hradci. Měl jsem původně hrát pravého beka, Mirek Holeňák ve středu zálohy, hodinu před zápasem se to změnilo a já jsem přešel na stopera k Antemu. Bylo to všechno na poslední chvilku, nebyl ani čas nad tím přemýšlet. "

Byli jste vlastně úplně novou stoperskou dvojicí, jaké jste dostali pokyny?
„S Antem jsme tak už hráli v béčku, měli jsme samozřejmě vytvořit pevnou obranu, důsledně se zajišťovat a směrem dopředu nekomplikovat hru. Nebyl tu právě jednoduchý terén. Dopadlo to snad trochu slušně.

Vzpomněl jste si na svoji ligovou premiéru před rokem v Příbrami? Dají se ty zápasy nějak srovnat?
„Teď už jsem si trochu víc věřil, ubylo nervozity. Už jsem si to stačil trochu i užít. Hlavně, že jsme nedostali branku a neměli problémy.“

Jak jste se domlouvali s Antem? Anglicky?
„Jak to šlo, už rozumí hodně věcí česky, bylo to v pohodě, všemu porozuměl.“

Nevolali vám z béčka, že jste je nechal ve štychu? Nepůjdete jim ještě pomoci?
„No, dnes to bylo docela fyzicky náročné, asi bych jim moc nepomohl. (úsměv) Ale já vím, že to kluci zvládnou a určitě neprohrajou.“

(Pozn.: Jirka Studík měl pravdu, juniorka nad Bohemians Praha zvítězila 3:2)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články